Foto: Mango
Laikā, kad valstsvīri lauza galvas, rīkot vai nerīkot referendumu par obligātas latviešu valodas ieviešanu visās Latvijas mācību iestādēs, savu vērtējumu par esošo izglītības sistēmu atklāj arī žurnāliste, pasniedzēja, par "radiogeišu" dēvētā Ieva Adamss (attēlā).

"Esmu patriote, bet biedrības Sargi valodu un Latviju, kura acīmredzot to visu ierosinājusi, nosaukums vien man uzdzen zosādu. Tas skan tik nacionālistiski," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta ekstravagantā žurnāliste.

"Par kādu valodas jautājumu te vispār var runāt, ja elementāri aprēķini rāda, ka latvieši ir izmirstoša tauta?! Un arī mūsu topošajā Gaismas pilī grāmatas lasīs vairāk turku un ķīniešu viesstrādnieki, nevis latvieši. Bet, ja viņi lasīs latviešu valodā - viņi tiks uzskatīti par latviešiem vai tomēr ne?" prāto Adamss.

"Kārtējā stresa situācija valstī un cittautiešu tracināšana situāciju neglābs. Nopietni, bet ar smaidu - tad jau drīzāk latviešu tautu varētu izglābt ātra un obligāta musulmanisma ieviešana, kas noteiktu katram trīs sievas un desmit bērnus un atceltu nekustamā īpašuma nodokli," ieteikumu demogrāfiskās situācijas uzlabošanai piedāvā Adamss.

Runājot par referendumu, kas iedzīvotājiem pašiem ļautu izvēlēties izglītības sistēmas izmaiņas, viņa ir visai skeptiska.

"Dzīvojam kosmopolitiskā sabiedrībā, un ir jābūt izvēlei, kādā valodā mācīties. Valoda - tā ir tā pati ticība, kuru arī ir nehumāni uzspiest. Tādēļ nebūs mums musulmaņu ģimenīšu ar pārdesmit bērneļiem! A žēl!" ironizē Ieva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!