Foto: F64

Otrdien, 26. jūlijā, Jūrmalā tika norisinājās desmitā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2011 atklāšanas ceremonija, kura vienkopus bija pulcējusi gan Krievijas šovbiznesa zvaigznes, gan pašmāju populārās personas.

Kā jau ierasts, pasākums tika atklāts ar sarkano paklāju, kas pa Jūras ielu veda uz Dzintaru koncertzāli - defilējot zvaigžņu parādē, festivāla mākslinieki un viesi izmantoja gan iespēju izrādīt savas jaunākās štātes, gan labprāt pozēja kamerām un sveicinājās ar sanākušajiem pielūdzējiem.

Tā kā dažādu misēkļu dēļ gājiens tika vairākas reizes pārtraukts un zvaigznes atgriezās sākuma punktā, lai atkal mērotu ceļu pa Jūras ielu, simtiem cilvēku, kuri stāvēja ielas malās, ar lielu sajūsmu vairākkārt sveica šovbiznesa zvaigznes.

Par Jaunā viļņa mūzu dēvētā Krievijas estrādes leģenda Alla Pugačova pie Dzintaru koncertzāles tika pievesta savā baltajā limuzīnā - kundze devās iekšā, lai kopā ar komponistiem Raimondu Paulu un Igoru Krutoju sagaidītu gājiena dalībniekus, bet viņas pavadonis, humorists Maksims Galkins, skriešus metās pievienoties gājienam.

Skaļākās ovācijas sagaidītāju pūlī, ko pirms tam mākslnieciski bija izkārtojis festivāla ģenerāldirektors Aleksandrs Rumjancevs, izraisīja tādu zvaigžņu kā Josifa Kobzona, Kristīnas Orbakaites, Valērija Ļeontjeva, Borisa Moisejeva un citu parādīšanās. 

Tāpat ceļu pa sarkano paklāju mēroja aizvadītā gada konkursanti, starp kuriem bija arī latviešu izpildītāji Intars Busulis, Aija Andrejeva, Lady's Sweet un PeR, kā arī šī gada konkursanti, kuri bija tērpti tumšos vienādos kreklos.

Pēc izrādīšanās uz sarkanā paklāja laukumiņā iepretim tika atklāta jau plašu ažotiāžu sacēlusī Jaunā viļņa zvaigžņu aleja, kuras nepieciešamību Jūrmalā apšaubījuši gan vietējie iedzīvotāji, gan kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, norādot, ka šādam "viduvējam festivālam" īpaša izcelšana nav nepieciešama.

Kad aktivitātes pie Dzintara koncertzāles bija beigušās, viesi devās iekšā, lai baudītu Jaunā viļņa 2011 atklāšanas koncertu, kurā kā īpašie viesi uzstāsies Gorans Bregovičs un Sīls, kā arī pirmo reizi uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps visi 16 konkursanti.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!