Foto: LETA
Laikā, kad strauji tuvojas Ziemassvētki, Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats (attēlā) mudina visus Latvijas iedzīvotājus atskatīties uz aizvadītajā gadā paveikto, racionāli to izvērtēt un atcerēties desmit Dieva baušļus.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Pujats skaidro, ka viņš ir racionāli domājošs cilvēkš, kurs dzīvo pēc Dieva likumiem, tāpēc nekādu īpašu sajūtu šajā Ziemassvētku laikā viņam neesot - dzīve, kā ierasts, rit pēc Dieva likumiem, un šo laiku viņš pavada "prātīgi".

"Sajūtas nāk un aiziet, bet cilvēkiem ir jārēķinās ar realitāti. Dievs un viņa likumi ir realitāte - Dieva likumi ir dabas likumi -, tāpēc visiem lasītājiem es vēlu gan Ziemassvētku laikā, gan nākamajā gadā atminēties Dieva baušļus un dzīvot pēc tiem," aicina Pujats.

Kardināls ir pārliecināts, ka tikai ticība Dievam un turēšanās pie viņa baušļiem mūsdienu cilvēku var glābt no visām likstām un nodrošināt kārtīgu un pareizu dzīvi. Viņš atgādina cilvēkiem, ka ir jāgodā savi vecāki un nevajadzētu viņus sūtīt uz veco ļaužu patversmēm, kā arī to, ka nedrīkst zagt un nodarboties ar citām nešķīstībām.

"Tikai tie cilvēki, kuri tic Dievam un dzīvo saskaņā ar šo ticību, var dzīvot pareizi, jo sekot šobrīd slavinātajiem liberālajiem pasaules uzskatiem nedrīkst! Dieva baušļi prasa dzīvot sakārtoti, kamēr liberālie pasaules uzskati mudina uz nešķīstībām," uzskata Pujats.

"Visās malās tiek propagandēta nešķīstība. Viņiem Dieva vietā ir nācis kaut kas jauns. Katrā filmā ir sekss, un viss ir kļuvis seksīgs - ne tikai cilvēki, bet pat mašīnas un citas mantas. Sekss vairs nav tikai vārds, bet dzīvesveids. Sekss ir kļuvis par liberālo pasaules uzskatu pārstāvju elku, kas tiek pielūgts neskaitāmos veidos," situāciju portālam Mango raksturo kardināls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!