Foto: EPA/LETA

Interneta vietnes WikiLeaks dibinātājam Džūljenam Asanžam (attēlā) viņa bijušais kolēģis, bijušais vietnes programmētājs un preses pārstāvis Daniels Domšaits-Bergs, pārmet vardarbīgu attieksmi pret dzīvniekiem, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Piektdien, 11. februārī, pārdošanā nonākušajā grāmatā Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World's Most Dangerous Website Domšaits-Bergs raksta, ka viņa bijušais šefs Asanžs vienmēr esot cīnījies par līdera lomu un šāda cīņa reiz Asanžam notikusi pat ar Domšaita-Berga kaķi.

Bergs rakstījis, ka Asanžs, kurš 2009. gadā kopā ar viņu mitinājies Vācijas pilsētā Vīsbādenē, bieži žņaudzis viņa kaķi vārdā Šmita kungs. Tiesa, ķepainim Šmitam reizēm izdevies revanšēties, uz austrāliešu programmētāja ķermeņa atstājot savu nagu pēdas.

Savā grāmatā, kuras fragmenti jau pirms nonākšanas pārdošanā parādījušies internetā, Bergs arī atklāj, ka Asanžs reiz stāstījis kolēģiem, ka nemaz nezinot, cik viņam ir bērnu dažādās pasaules valstīs. "Vai viņš par šiem izlielītajiem bērniem rūpējās un vai tie maz eksistē - tas ir cits jautājums," norādījis Domšaits-Bergs.

Grāmatā raksturota arī Asanža attieksme pret sievietēm. "Džūljena galvenais kritērijs sievietei bija vienkāršs. Viņai bija jābūt jaunai, vēlams jaunākai par 22 gadiem. Un tas bija pašsaprotami, ka viņa nevar viņu apšaubīt. Asanžs vienmēr apgalvoja, ka viņai jāapzinās sava sievietes loma," rakstījis Bergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!