Foto: DELFI

Sestdienas, 1. septembra, vakarā grandiozu pirmizrādi Latvijas Nacionālajā teātrī piedzīvoja ilgi gaidītais mūzikls Dzimuši mūzikai, kurā krāšņā dziesmu un deju izrādē vienojas spilgtākie dalībnieki no šova Okartes skatuve.

Mūziklu Latvija gaidīja jau kopš pavasara, kad noslēdzās šovs Okartes skatuve, un tika noskaidrots, ka galveno lomu uzvedumā spēlēs Mārtiņš Ruskis. Augustā talantīgie jaunieši sāka intensīvu mēģinājumu sēriju, lai jau 1. septembrī kāptu uz Nacionālā teātra skatuves ar pirmizrādi.

Pirms pirmizrādes mūzikla komanda iepriecināja ar cēlu žestu - ģenerālmēģinājumu varēja baudīt bērnunamu bērniņi. Taču lielajā pirmizrādes dienā zāle bija pārpildīta skatītājiem, tāpat kā nākamajās izrādēs 2. septembrī.

Kā atklāj viens no mūzikla veidotājiem Guntars Račs, uz kādu no izrādēm bija ieradies arī maestro Raimonds Pauls. Koncertus baudīja arī citi mūzikas profesionāļi, piemēram, mazo māsiņu Kristīni no skatītāju rindām atbalstīja Liene Šomase.

Pēc Dzimuši mūzikai trim izrādēm skatītāji sociālajos portālos nebeidz jūsmot par Okartiešu talantu, un arī paši jaunie dziedātāji pauž gandarījumu par labi pavadītu darbu.

"Jūtos laimīga! Un tas tā ir vienmēr, kad redzu priecīgas sejiņas. Pirmizrāde nu galā, bet darbs turpinās. Mīlu šo visu līdz kaulam!" jūsmo Anita Intaite jeb Košā.

"Sajūtas neaprakstāmas! Tas ir to vērts! Negribējās iet prom no Nacionālā teātra skatuves! Mīlu to, ko daru," priecājas Madara Grēgere jeb Madry.

"Sajūtas fantastiskas! Grūti aiziet gulēt! Paldies visiem liels! Neaprakstāms kaifs!" sajūtās dalās Kristaps Pujāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!