Foto: F64
Aizvadītā gada izskaņā pasaulē nāca operdziedātājas Kristīnes Opolais (attēlā) un diriģenta Andra Nelsona meitiņa - lai gan sākotnēji starptautisku atzinību guvusī skatuves māksliniece domājusi dzemdēt Minhenē, mazulis dzimis Rīgas Dzemdību namā

"To nevar izstāstīt, ja pats to neesi piedzīvojis, - kad bērniņu uzliek uz krūtīm, aizmirstas visas sāpes un iestājas milzīga laime," laikrakstam Neatkarīgā Rīta Avīze emocijās dalījusies jaunā māmiņa.

Mazulītes dzemdībās klāt bijis arī tētis, diriģents Nelsons, un meitiņai, kura piedzimšanas brīdī svērusi 3810 gramus un bijusi 55 centimetrus gara, jaunie vecāki devuši vārdiņu Adriana Anna.

Opolais sākotnēji domājusi dzemdēt Minhenē, kur ir viņas ārsts, taču, kad sapratusi, ka pēc dzemdībām negrib palikt bez mammas un Andra, kuri nevarētu turp aizbraukt, izvēlējusies palikt Rīgā.

"Es tiku pie ļoti labas dakteres Ināras Miltiņas. Viņa mani pieskatīja jau mēnesi pirms dzemdībām, un viņu tagad uzskatu par savu otru mammu. Arī vecmāte Astrīda Spilveniece bija fantastiska! Tāpat arī daktere Ilona Gulbe, kas rūpējas par jaundzimušajiem. Tik mīļi, labestīgi un profesionāli cilvēki! Meitenes, nebaidieties dzemdēt Rīgas Dzemdību namā!" iedrošinājusi  operdziedātāja.

Viņa arī uzsvērusi, ka pozitīva attieksme nebija tikai pret viņu, atpazīstamu operdziedātāju, jo Opolais redzējusi, ka arī pret citām pacientēm izturas līdzīgi.

"Es jau tur nebiju viena, es redzēju, kas notiek apkārt. Un tas mani patīkami pārsteidza. Es tagad savādāk skatos uz ārstiem, un man tiešām ir žēl, ka viņi par savu darbu saņem tik mazu atalgojumu," atzinusi Opolais.

Liels atbalsts meitiņas audzināšanā operdziedātājai ir dzīvesbiedrs.

"Es nezināju, ka Andris var būt tik labs tētis! Jau dzemdību namā viņš neizlaida meitiņu no rokām, arī mājās ar viņu čubinās un pamperus maina, un dupsīti mazgā. Tas ir tik fantastisks skats, ka vīrietis to dara!" priecājas dziedātāja.

Uz skatuves Opolais nolēmusi atgriezties maija sākumā - tas notiks Berlīnes Valsts operā, un mazā Adriana Anna šajā braucienā dosies līdzi mammai, tomēr nākamajā sezonā, kad Opolais daudz strādās Ņujorkas Metropolitēna operā, mazulīte kādreiz tiks atstāta arī pie vecmāmiņām.

Tāpat Opolais ir pārliecināta, ka bērns nebūs šķērslis karjeras veidošanai, un pat apsver domu par vēl vienu mazuli.

"Protams, dzemdēt nebija viegli, bet kurai tad ir viegli?! Taču, tā kā kopumā pirmā pieredze man ir pozitīva, šobrīd ir izjūta, ka laikam tomēr gribēšu vēl vienu bērniņu..." atzinusi Opolais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!