Foto: Mango

28. jūlijā Jūrmalas domes priekšsēdētājs Romualds Ražuks aicināja konkursa Jaunais vilnis organizatorus uz svinīgu pieņemšanu Jūrmalas domē, lai augstajiem pilsētas viesiem piešķirtu Jūrmalas goda viesa titulu un Jūrmalas simbolu - bezdelīgas statueti.

Augstie viesi no Krievijas pēc iepriekšējā vakara pamatīgajām lietusgāzēm un negaisa bija atguvušies un viens pēc otra ar savām lepnajām automašīnām ieradās uz pieņemšanu pie Ražuka, kurš sagaidīja viesus pie ieejas domē.

Uz svinīgo pieņemšanu Jaunā viļņa organiztori un Krievijas šovbiznesa zvaigznes ieradās pa sarkano paklāju. Tiesa gan, paklāju sākotnēji ignorēja komponists Igors Krutojs (attēlā) un padomju estrādes korifejs Josifs Kabzons, taču, pamanījuši žurnālistu neizpratni, kāpēc viņi domē vēlas iekļūt pa taisnāko ceļu, abi kungi aizsteidzās uz sarkanā paklāja sākumu un, pozējot fotogrāfiem, iesoļoja domē.

Pēc oficiālajām uzrunām Ražuks slavināja Jaunā viļņa organizatorus jeb Jūrmalas lielākos draugus un pateicās par to, ka konkurss Jaunais vilnis notiek tieši Jūrmalā un šis pasākums ir Jūrmalas labākā reklāma, kā arī ieguldījums Jūrmalas attīstībā.

Ražuks atzina, ka ilgi domājis, kā pateikties Jaunā viļņa organiztotiem, ko viņiem uzdāvināt, un nonācis pie secinājuma, ka visi konkursa organizatori taču sirdī ir jūrmalnieki, tāpēc Jaunā viļņa augstajiem viesiem Ražuks piešķīra titulu "Jūrmalas goda pilsonis", kā arī pasniedza Jūrmalas simbolu - bezdelīgas statueti, kas it kā simbolizē mieru un draudzību.

Par Jūrmalas goda pilsoņiem svinīgajā ceremonijā tika nominēti komponisti Raimonds Pauls un Igors Krutojs, Jaunā viļņa organizators Aleksandrs Rumjancevs, režisors Aleksandrs Revzins un citi.

Svinīgsjā pieņemšanā piedalījās arī tādas Krievijas šovbiznesa zvaigznes kā Larisa Doļina, Jūlija Kovaļčuka ar mīļoto vīrieti Alekseju Čumakovu, Josifs Kobzons, Jurijs Antonovs un citi. Tiesa gan, šie dziedātāji netika pie Jūrmalas goda pilsoņa titula, un Krutojs paironizēja, ka pie titula jau tiek tikai augstākā mēroga zvaigznes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!