Foto: F64
Populārais komponists Juris Kulakovs (attēlā) pirmo reizi piedalījies SEB "Muzikālās bankas" apbalvošanas ceremonijā. Uz Ventspilī notiekošo Latvijas mūzikas dzīves svarīgo notikumu Kulakovs bija ieradies no Lietuvas trešās lielākās pilsētas Klaipēdas.

Kulakovs, kurš šogad bija "Muzikālās bankas" eksperts, apbalvošanas ceremonijā uzstājās uz skatuves ar Raimondu Bartaševiču un jauniešu kori Kamēr, izpildot skaņdarbu Balāde par gulbi. "Jā, speciāli šim pasākumam veidoju jaunu kompozīciju, kas ir veca - nē, labāk sena - dziesma jaunā versijā," sarunā ar izklaides portālu Mango skaidro Kulakovs.

Viņš arī piebilst, ka, tā kā Ieva Akurātere nebija uzaicināta, tādējādi Ventspilī viņas grandiozā solo epizode operiskā stilā Balādē šoreiz izpalika. "Protams, ka Ievu pārkliegt pat vairāki kori kopā nespēj, tādējādi izdomāju risinājumu rīkoties gluži pretēji. Balādi par gulbi izveidoju ļoti akadēmisku, kurā koris Kamēr varēja izpausties visā krāšņumā," stāsta komponists.

Tiesa gan, uz Ventspili Kulakovs bija devies bez savas mīļotās meitenes un mūzas Kristiānas Balčus. Vaicājot, kāpēc mūziķis atcēlis kāzas, kuras jau bija noliktas aizvadītajā vasarā, viņš noskurinās un atbild, ka ziemas aukstumā jau nu gan negrasās precēties.

Ventspils Olimpiskā centra viesnīcas kafejnīcā, kur jautrība sita augstu vilni, Kulakovs nepiedalījās, aizbildinoties, ka ir noguris. "Atbraucu no Klaipēdas, kur noskatījos jaunā Liepājas teātra kursa aktiermeistarības diplomdarba eksāmenu, jo vienai no viņu diploma izrādēm esmu jau uzrakstījis kādas 15 dziesmiņas un Liepājā būs pirmizrāde 8. maijā," savu nogurumu pamato Kulakovs.

Vaicājot, kāpēc Kulakovs nav iesniedzis savu rakstīto dziesmu Eirovīzijas dziesmu konkursa atlasē, kur šogad finālā iekļuvušas tādu komponistu kā Zigmars Liepiņš un Jānis Lūsēns komponētās dziesmas, Kulakovs atklāj, ka nokavējis iesniegšanas termiņus, jo nav sekojis līdzi šādām aktivitātēm.

"Cik uzvarētājus netiesā, bet zaudētāji dabū krietni," smejas Kulakovs un min tautas dzejnieka Raiņa izteicienu: "Lai peļ vai cildina, uzņem vienlīdz gausi!"

"Taču reāli no Eirovīzijas dziesmām tikai grupas ABBA dziesma Waterloo ir kļuvusi par pasaules hītu. Labi, vēl dāņu brāļi ir spēlēti pa visiem Eiropas radio, bet citādi, mēs labi zinām, ka Eirovīzija ir atzīta mājsaimnieču vidū un šis festivāls ir ļoti populārs geju aprindās," savu viedokli pauž komponists.

Foto: F64

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!