Pirms dažām dienām Bulgārijas pilsētā Plevenā noslēdzās precēto sieviešu skaistumkonkurss Mrs Universe 2011, kurā uzvarēja venecuēliete, bet ar labiem panākumiem startēja arī Latvijas pārstāve – trīs bērnu māmiņa Liene Skulme (attēlā), kura konkursā ieguva žūrijas simpātiju balvu.

Turklāt šo pasākumu jau otro gadu vadīja Latvijas Blondīņu asociācijas Go Blonde prezidente un 2008. gada Mrs Universe uzvarētāja Marika Ģederte.

Kā sarunā ar izklaides portālu Mango pastāstīja Ģederte, Mrs Universe nav tikai skaistuma konkurss precētām sievietēm, bet kopš 2010. gada tas ir forums, kur galvenais mērķis ir akcija ar saukli Saki nē vardarbībai!, un tāpēc konkursantes no katras valsts prezentē situāciju savā valstī, gatavojot referātu un pārskatu.

"Es pati šogad piedalījos šajā forumā, un jāatzīst, ka tikai trīs dalībnieces bija sagatavojušas vizuālo prezentāciju par šo tēmu, tai skaitā Latvijas pārstāve Liene, saņemot atzinīgus vārdus no preses. Temats bija ļoti "smags", vairāku stundu garumā, un izrādījās, ka daudzas no dalībniecēm pašas bija cietušas gan no fiziskās, gan emocionālās vardarbības," stāsta konkursa vadītāja Ģederte.

Kopā konkursa finālā piedalījās 23 dalībnieces no Austrālijas, Jaunzēlandes, Gvatemalas, Venecuēlas, Kolumbijas, Zimbabves, Maķedonijas, Lielbritānijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Singapūras, Filipīnām un citām valstīm.

Mrs Universe dalībniece no Jaunzēlandes konkursa laikā bija desmitā bērna gaidībās. Lielai daļai dalībnieču ir vairākas augstākās izglītības un lielas ģimenes, viņas ir atpazīstamas savās valstīs. Savukārt Venecuēlā ir speciālas skolas, kurās mācās potenciālās skaituma konkursu dalībnieces, un labākās tiek sūtītas uz konkursiem visā pasaulē un gūst labus panākumus.

"Skaistums ir relatīvs, jo netiek meklēta tipiska modele, bet sieviete, kura spēs tālāk godam nest kroni un būt Mrs Universe organizācijas daļa gadu no gada. Nevar salīdzināt Āfrikas valstu pārstāves ar Latīņamerikas skaistumu vai, teiksim, Āzijas šarmu. Ja kādai izdodas sevi apliecināt un izcelties jau no pirmās konkursā ierašanās minūtes, ir cerības tikt pamanītai.

Viennozīmīgi nacionālo tērpu konkursos uzvaras laurus plūc un plūks Dienvidamerikas valstis vai Āzija, un tā tas ir visos konkursos - ar to ir jārēķinās. Fināla iznācieni peldkostīmā, vakartērpā un citos tērpos ir tikai šovs skatītājiem, vērtēšana notiek no pirmās ierašanās minūtes," komentē Ģederte.

"Konkursā nokļuvu ar biedrības Emergo uzaicinājumu Elitas Drākes personā. Piedalīšanās Mrs Universe 2011 konkursā man bija liels izaicinājums un nebijusi pieredze. Sākumā šaubījos, vai vispār iesaistīties šajā avantūrā.

Tā kā esmu trīs meitu māmiņa, nebiju pārliecināta, vai spēšu veltīt uzmanību ģimenei un pienācīgi sagatavoties konkursam, ņemot vērā to, ka jaunākā atvase konkursa laikā bija tikai trīs mēnešus veca. Neatsveramais vīra atbalsts bija noteicošais, kas man lika pamēģināt spert šo soli," stāsta Liene Skulme.

Liene pēc profesijas ir grafiskā dizainere, bet brīvo laiku cenšas izbrīvēt fiziskajām aktivitātēm. "Runājot par manu fizisko formu, jāsaka paldies gēniem un sportiskajām aktivitātēm, ka jau tik drīz pēc trešā bērna piedzimšanas varēju peldkostīmā kāpt uz skatuves," atklāj skaistumkonkursa fināliste.

"Ļoti palīdzēja arī tas, ka uz konkursu bija atbraukusi Marika Ģederte, kuru pazinu jau iepriekš. Viņa deva vērtīgus padomus, atbalstīja un iedrošināja, jo konkurence bija liela un spriedze ar katru dienu pieauga.

Dalībnieču grafiks bija ļoti noslogots, nogurums - milzīgs, bet vislielākais pārbaudījums man bija fināla izgājiens, kur nācās sacensties ar sievietēm, kurām jau bija skatuves pieredze," neslēpj Liene.

Mrs Universe 2011 titulu ieguva divu bērnu māmiņa, skaistule no Venecuēlas, pēc profesijas advokāte Moira Farmasa. Savukārt Liene tika pie žūrijas balvas Mrs Smile un vairākām sponsoru simpātiju balvām.

"Lielākais ieguvums no konkursa - pieredze un jaunu paziņu sastapšana no dažādām pasaules valstīm. Un, protams, neaizmirstamas atmiņas," priecājas Liene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!