Foto: AFI
Leģendārā Krievijas estrādes dziedātāja un aktrise Ludmila Gurčenko (attēlā) piektdien, 12. novembrī, atzīmē savu 75. dzimšanas dienu.

Ukrainā dzimusī aktrise sabiedrības uzmanību saistījusi ne tikai ar savu radošo darbību, bet arī gluži vai neticamo spēju saglabāt jaunību - nesen Gurčenko kādā intervijā atklājusi, ka viņas svars nav mainījies jau kopš vidusskolas laikiem, un daudzus viņas talanta pielūdzējus vienmēr interesējis aktrises slaidā auguma noslēpums.

Lai gan klīst runas, ka savu svaru viņa koriģē ar ķirurgu palīdzību un citām modernajām skaistumkopšanas porcedūrām, pati aktrise visās intervijā stingri paliek pie tā, ka šādu augumu viņai izdevies saglabāt savu gēnu dēļ un viņa neresnējot var ēst visu, ko sirds kāro, kā arī ļoti lepojusies ar savu ārkārtīgi slaido vidukli - 70 gadu vecumā tā apkārtmērs esot bijis 56 centimetri.

Tāpat gadiem ilgi runāts par viņas aizraušanos ar plastiskajām operācijām - tiek ziņots, ka 2008. gadā viņa piedzīvojusi septiņpadsmito operāciju, bet pirmā no tām aktrisei veikta jau agrā jaunībā, radot mandeļveida acu formu.

Lai gan pēdējo gadu laikā ārsti viņai stingri piekodinājuši vairs neveikt šādas operācijas, jo tās apdraud cienījamās kundzes veselību un pat dzīvību, Gurčenko tomēr nav atsacījusies no iespējas ik pa brīdim uzlabot kādu sīkumu savā sejā.

Lai gan aktrise dara visu, lai nenovecotu un saglabātu jaunavīgu izskatu, intervijās viņa stāsta, ka novecošana viņu neuztraucot. "Es neuztraucos par satikšanos ar vecumu, negatavojos tam kā kaut kam neizbēgamam. Es varu izskatīties pēc 35 gadus vecas sievietes, bet manas smadzenes, organismu, dzīvē piedzīvoto noslēpt nevar," apgalvojusi Gurčenko.

Visu savu dzīvi Ludmila uzticējusies tēva, filharmonijas darbinieka Marka Gurčenko, padomiem, kuru pati aktrise atzinusi par savas dzīves svarīgāko cilvēku - tēva atbalsts viņai palīdzējis gan izcīnīt savu vietu šovbiznesā, gan stāties pretim nelabvēļu izplatītām baumām un sabiedrības runām par viņas privāto dzīvi.

"Tēvs man teica: "Muļķīte! Ja tev spļauj mugurā, tas nozīmē, ka tu esi priekšā!" Tas man daudz ir palīdzējis," tēva doto padomu slavējusi aktrise, kura dzīves laikā paspējusi piecas reizes apprecēties.

18 gadus vecumā Gurčenko devās uz Maskavu, lai mācītos Viskrievijas Valsts kinematogrāfijas institūtā, bet, mācoties trešajā kursā, viņa uz kino ekrāniem debitēja režisora Eldara Rjazanova muzikālajā filmā Karnevāla nakts, kas arī jauniņajai aktrisei atnesa atpazīstamību, un vēlāk viņa ar dažādiem panākumiem piedalījusies daudzos projektos.

Atzīmējot savu 75. dzimšanas dienu, aktrise pati uzdāvinājusi sev vienu no sengaidītākajām veltēm - viņa sākusi darbu pie jaunas filmas, kurā pati Gurčenko gatavojas debitēt kā režisore un spēlēs jau 96. lomu savā aktrises karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!