Foto: DELFI

Šova Cīnītājs uzvarētājs Matijs Babris (attēlā) jau izstrādājis detalizētu plānu, kā tērēt balvā saņemtos 5000 eiro, taču par galvenajiem ieguvumiem pēc šova uzskata citas lietas – viņš atbrīvojies no senas fobijas un brīnumainā veidā uzlabojis veselību.

"Protams, ejot šovā es cerēju uz uzvaru, bet ar to nekādā ziņā nerēķinājos. Zināju, ka reāli iespēja uzvarēt ir maza. Man likās, ka uzvarēs Artūrs, un tikai finālā brīdī, kad tika paziņots, ka Artūrs saņēmis mazāko balsu skaitu, reāli apjautu, ka varu uzvarēt arī es," sarunā ar DELFI Izklaide emocijās dalās Matijs.

Viņš šobrīd ir uz popularitātes viļņa - sociālajos portālos puisis saņemot neskaitāmas vēstules, un ar uzvaru šovā viņu apsveic pat vilcienā. Puisis spriež, ka, par laimi, popularitāte ir pozitīva - viņš nav saņēmis nevienu nejauku vēstuli.

"Kašers man stāstīja, ka atpazīstamības dēļ vairs nespējot normāli dzīvot - visur viņu atpazīst, rāda ar pirkstiem. Par laimi, man tik traki nav - man joprojām ir sava privātā dzīve," spriež šova uzvarētājs.

Cīnītājā gūto slavu apķērīgais arhitektūras students izlēmis izmantot savā labā. "Man skolā tūlīt sāksies prakse, iespējams, būs vieglāk sarunāt praksi kādā arhitektu birojā, jo mani atpazīs no šova," gudri izdomājis Matijs.

Kā balvu par uzvaru šovā Matijs saņems 5000 eiro. Naudiņa vēl nav nonākusi pie puiša, toties viņam ir detalizēts un pārdomāts plāns tās izmantošanai.

"Man dzīvē ir trīs svarīgas lietas - ģimene, izglītība un veselība. Apmēram tūkstoti no summas, ko saņemšu, ieguldīšu mūsu ģimenes mājas būvniecībā. Tikpat lielu daļu ieguldīšu izglītībā, kā arī veselībā - došos sportiskā ceļojumā uz kalniem. Bet par atlikušo naudu sarīkošu ballīti Cīnītāja biedriem," ieceres atklāj Matijs.

Nauda gan neesot galvenais ieguvums no Cīnītāja - Matijs šovā vairāk iepazinis pats sevi, pierādījis sev, ka ir spējīgs uz dažādiem izaicinājumiem, ieguvis jaunus draugus un pat uzlabojis veselību.

"Es izcīnīju cīņu pats ar sevi. Kā jau lielai daļai cilvēku, arī man jau ilgi bija sava fobija - es ļoti baidījos no kamerām. Pēc šova mana fobija ir izārstēta.

Šova laikā esmu uzlabojis redzi. Pirms tam speciāli izlasīju grāmatu par acu vingrojumiem, kas jāveic, lai uztrenētu redzi. Grāmatu nebija iespējams ņemt līdzi uz apmetni, tāpēc vingrinājumus iemācījos no galvas un, iespējams, ar kādām kļūdām, regulāri veicu.

Pirms šova nēsāju kontaktlēcas, biju no tiem, kuri skolā nevar sēdēt pēdējos solos, jo neredz tik tālu. Šova laikā lēcas nelietoju, jo apstākļi nebija tik sanitāri, un nu, šovam beidzoties, esmu atteicies no lēcām," stāsta Matijs, kurš drīzumā dodas pie acu ārsta, lai tas novērtētu viņa redzes uzlabojumus.

Puisis spriež, ka redzi uzlabot izdevies ne tikai vingrinājumu dēļ - mežā pavadītais laiks acīm bijusi lieliska atpūta no datora un grāmatu lasīšanas.

"Citi brauc uz kūrortiem, lai panāktu šādu efektu, bet man bija iespēja šovā iziet dabiskas rehabilitācijas procedūras. Noteikti nenožēloju savu dalību šovā, tas bija pozitīvu emociju pilns laiks," apmierināts ar sasniegto ir Matijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!