Foto: Publicitātes foto

Vieni no aprunātākajiem Eirodziesmas 2012 otrā pusfināla dalībniekiem – grupa Mad Show Boys (attēlā) - pēc pirmā pusfināla plaģiātisma skandāliem paziņojuši, ka gatavi dibināt plaģiātisma apkarošanas biroju, darbu tajā piedāvājot arī ņiprajam policistam Nikolajam Puzikovam un citiem "respektabliem keksiem".

"Lēmums veidot plaģiātisma apkarošanas biroju pieņemts pēc kārtējiem nacionālās atlases plaģiātisma skandāliem, kas pāršalkuši sociālos tīklus un nodarbina mūsu cienījamo fanu prātus," savu lēmumu portālam Mango skaidro grupas pārstāvji, kas Eirovīzijas nacionālajā atlasē sestdien startēs ar dziesmu Music Thief jeb Mūzikas zaglis.

Mākslinieku izveidotais birojs kļūs par nopietnu biedu ikvienam Latvijas mūziķim, jo tajā darbosies vairāki "respektabli keksi" no tiesībzinātņu jomas un korupcijas apkarotāji.

"Likumsarga godavieta šajā frontē tiks piedāvāta policistam Puzikovam, bet propagandista štata vietu varētu ieņemt viltus Twitera konta Kardināls Pujats autori. Organizatoriskajā darbā plānots aktīvi iesaistīt jauno grupas dalībnieku - Eirovīzijas dalībnieku ar stāžu Jāni Vaišļu," vērienīgās ieceres atklāj Mad Show Boys.

No bargo biroja darbinieku tvēriena būs iespēja arī izvairīties. "Nekādas sankcijas nekad netiks vērstas pret tiem mūziķiem, kas iemaksās iestāšanās maksu birojā -precīzs iemaksas apjoms tiks pavēstīts pēc uzvaras Nacionālajā atlasē.

Lielākā daļa no iestāšanās maksas tiks novirzīta tiesvedībām un autoratlīdzības izmaksām oriģinālo dziesmu autoriem. Pārējie mūziķi tiks pakļauti rūpīgai un pastiprinātai kontrolei, ko veiks īpaša likumsargu specvienība Rozā beretes," skaidro idejas autori.

Viņi aicina iesaistīties vērienīgajās plaģiātu medībās arī tautu - ikviens iedzīvotājs jau tagad tiek aicināts sūtīt savus ierosinājumus par to, kuri skaņdarbi būtu jāpakļauj pārbaudei, uz e-pastu musicthief@inbox.lv , norādot, kurai dziesmai pēc viņu domām līdzīgs kādas latviešu grupas garadarbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!