Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijā sastādīts reitings ar pēdējās desmitgades komerciāli veiksmīgākajiem rakstniekiem. Kā jau sagaidāms, saraksta pirmajā vietā ierindojusies 44 gadus vecā Džoanna Roulinga (attēlā) – tīņu elka Harija Potera literārā "māte".

Kā ziņo laikraksts The Daily Telegraph, Raulinga tikai Lielbritānijā vien ir pārdevusi 27,5 miljonus savu grāmatu eksemplārus, par to nopelnot 215,8 miljonus mārciņu.

Otro vietu reitingā ieņem amerikāņu rakstnieks Dens Brauns, kurš pasauli samulsinājis ar tādām pseidozinātniskām grāmatām kā Da Vinči kods un Eņģeļi un dēmoni.

Arī trešo un ceturto vietu sarakstā ieņēmuši bērnu literatūras autori - briti Rodžers Hārgrīvss un Žaklīna Vilsona.

Līderu piecinieku noslēdz 43 gadus vecais Ričards Pārsonss, kurš desmit gadu laikā pārdevis 9,3 miljonus grāmatu un nopelnījis 78,4 miljonus mārciņu. Plašākai publikai Pārsonss nav pazīstams, jo savu bagātību viņš nopelnījis, gatavojot palīgmateriālus skolu izlaiduma eksāmeniem.

Pārsonss, kurš dzīvo nelielā Lielbritānijas ciematiņā Broutonā, tiek uzskatīts par vismaz 600 dažādu mācību līdzekļu autoru, sākot no angļu valodas un matemātikas un beidzot ar biznesu un psiholoģiju. Patiesībā šos tekstus jau sen raksta citi autori, tomēr prestiža un imidža dēļ vēl aizvien uz vāka tiek likts Pārsonsa uzvārds.

Mācību līdzekļu magnāts pēc ienākumiem spējis apsteigt arī tādus populārus rakstniekus kā Terijs Pračets un Džons Grišems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!