Foto: EPA/LETA

Prestižais žurnāls Time izveidojis sarakstu, kurā apkopoti pieci slavenākie mīlas trīsstūri XX gadsimta vēsturē.

Savdabīgā topa pirmajā vietā iekļauts Diāna Spensere, Velsas princis Čārlzs un Kamilla Pārkere (attēlā). Čārlza un Kamillas sakars kļuva par iemeslu prinča un Diānas laulības šķiršanai, turklāt princese savu sāncensi publiski nekautrējās lamāt par "rotveileru". Šo skandālu aizēnoja tikai cits - Diānas traģiskā nāve, kas viņu padarīja par mocekli ne tikai Lielbritānijā, bet arī citviet pasaulē.

Cits romantisks mīlas trīsstūris savulaik bija izveidojies ap zviedru izcelsmes Holivudas aktrisi Ingrīdu Bergmani, kas pat kļuva par klausīšanās tēmu ASV senātā. Šķiršanās no Petera Lindstrēma, lai uzsāktu kaislīgu romānu ar itāļu režisoru Roberto Rosellini, amerikāņu sabiedrību pilnībā noskaņoja pret skaisto aktrisi.

Savukārt par "laulību mašīnu" dēvētā aktrise Elizabete Teilore šajā sarakstā iekļuvusi, pateicoties mīlas romānam ar savu filmas Kleopatra ekrāna partneri Ričardu Bērtonu. Tobrīd Teilore bija precējusies ar dziedātāju Ediju Fišeru (kurš nomira pirms dažām dienām), bet Bērtona dēļ pāris izšķīrās.

Ričards Bērtons kļuva par Teilores piekto un arī sesto vīru, tomēr šī laulība viņai izrādījās liktenīga - aktrisei sākās problēmas ar lieko svaru un alkoholu, tāpēc drīzumā viņa faktiski uz visiem laikiem pameta kino.

Vēl par vienu no skandalozākajiem mīlas trīsstūriem tiek uzskatīts neirotiskā režisora Vudija Allena mīlas sakars ar savu tobrīd 22 gadus veco pameitu Sun Ji, kas aizsākās laikā, kad režisors bija precējies ar aktrisi Miu Ferrovu. Allens un Ferrova izšķīrās 1992. gadā, kad aktrise atrada Allena uzņemtus pameitas kailfoto.

Topa piektajā vietā iekļauta modele un fotogrāfe Petija Boida, kas kļuva par liktenīgo sievieti diviem no XX gadsimta izcilākajiem mūziķiem - Džordžam Harisonam un Erikam Kleptonam. Šis stāsts nereti tiek ļoti idealizēts, lai gan patiesībā Boidas laulība ar abiem mūziķiem bija greizsirdības, ciešanu un narkotiku pārpilna.

Pasaulei no šīm attiecībām ir palikušas daudzas burvīgas dziesmas, kas veltītas šai "famme fatale" - Harisona Something un For You Blue, kā arī Kleptona Layla, Wonderful Tonight un Bell Bottom Blues.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!