Foto: stock.xchng

Izklaides portāla Mango redakcija no lasītājas Alises saņēma šādu vēstuli : "Trešdienas rītā saņēmu vairākas ziņas no saviem draugiem un kolēģiem, kuri bija pārsteigti par vēstuli, ko it kā biju viņiem iepriekšējā vakarā rakstījusi sociālajā tīklā draugiem.lv.

Vēstulē, kas bija sūtīta no mana profila, draugi tika informēti par kādu jaunu, mistisku portālu, kurā, nosūtot īsziņu, iespējams saņemt slepenu informāciju par ar jebkuru mobilo telefonu veiktajiem zvaniem, kā arī saņemtajām un izsūtītajām īsziņām.

Kad saņēmu jautājumus par to, vai pati to portālu esmu pārbaudījusi, apstulbu, jo pirmo reizi par tādu dzirdēju, bet, apskatot savu draugiem.lv profilu, pie izsūtītajām vēstulēm ieraudzīju, ka tāda ziņa nosūtīta visiem maniem draugiem, kā arī dažiem manā profilā nereģistrētiem cilvēkiem.

Nekavējoties sazinājos ar draugiem.lv administrāciju, kas paskaidroja, ka šāda situācija radusies manas pašas kļūdas dēļ.

"Ja no tava profila ir izsūtītas šādas vēstules, tad esi ievadījusi savus reģistrācijas datus tā saucamajā klona lapā, visticamāk saņemot linku, kas tika nosaukts apmēram tā "Skaties, ko es atrodu draugos.. ", ""Skaties, ko es atradu! Var citu SMS lasiit! Tiko meeginaju un esmu shokaa! Viss straadaa =DD ...", un tur jums paprasīja it kā vēlreiz ielogoties. Tikai adrese tur nebija draugiem.lv, bet gan cita, kas atšķiras par vienu burtu, un šādi jūs datus nodevāt tiem, kas tagad tos izmanto šādā veidā," tika skaidrots vēstulē.

Draugiem.lv administrācijas pārstāve tāpat norādīja, ka pie viņiem dati ir drošībā. "Bet, ja jūs tos savas neuzmanības dēļ nododat citām personām caur šādām lapām, tad mēs jau vairs jūs pasargāt nevaram," teikts vēstulē.

Paldies dievam, man pietika prāta neuzķerties uz šo visnotaļ kārdinošo piedāvājumu "ielīst" kāda slepenajā īsziņu sarakstē vai saņemt informāciju par kāda telefona zvanu vēsturi, jo izrādās, ka 15 santīmu vietā, ko par šo pakalpojumu prasa mistiskais portāls, telefona rēķinam tiek pieskaitīta daudz lielāka summa, bet pakalpojums, protams, nedarbojas.

Ceru, ka arī tiem, kam no mana vai kāda cita drauga profila tika nosūtīta šī informācija, bija pietiekami daudz saprāta uz piedāvājumu neuzķerties. Es saprotu, ka draugiem.lv uzturētāji šajā gadījumā ir bezspēcīgi cīnīties pret šiem neģēļiem, tādēļ vēlos visus brīdināt par jauno krāpniecības veidu, par kuru ziņas strauji izplatās sociālajā tīklā."

Ja arī jūs esat redzējis vai piedzīvojis ko neparastu, aicinām savus aprakstus, foto vai video materiālus nosūtīt uz e-pastu redakcija@mango.lv - Linča tiesa ir vieta, kur jūs varat izteikties gadījumos, kuros valsts amatpersonas ir bezspēcīgas vai neieinteresētas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!