Foto: AFI
Katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats (attēlā) nācis klajā ar lūgumu valsts vispārizglītojošajās mācību iestādēs aizliegt rādīt jauniešiem paredzētu īsfilmu par seksuālajām attiecībām, ceturtdien, 19. novembrī, vēstīja TV3 ziņu raidījums.

Pujats atzina, ka iestāties pret īsfilmas demonstrēšanu viņu mudinājusi aptuveni 1700 vecāku parakstīta vēstule, kurā lūgts aizliegt organizācijas Papardes zieds izplatīto filmu Tava dzīve, tava izvēle.

"Šī organizācija biežāk māca nevis atturību, bet iesaka drošu seksu. Tā ir seksa propaganda. Ja tās rezultātā simtiem meiteņu gadā abortus taisa, tā nav normāla lieta ne pēc kādiem kritērijiem," savu lūgumu pamatoja Dieva vārda sludinātājs un atzina, ka skolās droša seksa popularizēšanas vietā drīzāk būtu nepieciešams ieviest atturības mācību.

Atbildot uz satraukto vecāku un kardināla Pujata iebildumiem, Latvijas Izglītības satura un eksaminācijas centra pārstāvji skaidroja, ka izglītība Latvijā ir atdalīta no baznīcas, bet Papardes zieda filma ir "labs instruments profesionāliem skolotājiem", ar kura palīdzību jauniešus informēt par drošu seksuālo dzīvi.

Mango saviem lasītājiem piedāvā novērtēt organizācijas Papardes zieds veidotās īsfilmas Tava dzīve, tava izvēle pirmo daļu ar nosaukumu Jā vai nē intīmām attiecībām?, kurā par savstarpērpējām attiecībām viedoklī dalās arī grupas Astro'n'out soliste Māra Upmane ar laulāto draugu Jāni Holšteinu jeb Goran Goru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!