Foto: Mango

Kamēr Okartes skatuvē iepazītais Kristaps Vegners jeb Vāģis (attēlā) ceturtdienas rītā mierīgi sēdēja pie datora un atbildējis uz fanu vēstulēm, viņa dzīvoklī ielauzties mēģināja divi treniņbiksēs tērpti tipāži. Vāģis neapjuka un nazi rokās devies aizstāvēt savu īpašumu.

"Tas notika divpadsmitos un desmit minūtēs. Sēžu pie datora, rakstu e-pastus un atbildu uz vēstulītēm, kad pēkšņi dzirdu dīvainu skrapstoņu. Pirmā doma, protams, ka mājā ievākušies grauzēji, kuri cenšas izzagt ledusskapi vai apēst pēdējo miltu gramu," izklaides portālam Mango dramatiskos notikumus atstāsta Vāģis.

Sākumā viņš diez ko nesatraucies, jo domājis, ka skaņu rada virtuvē sarosījušies grauzēji, taču pēc brīža sapratis, ka tā tomēr nav peļu invāzija, tāpēc cēlies kājās un lavījies uz ārdurvīm, kur klusiņām palūrējis caur actiņu un ieraudzījis pie savām durvīm divus rosīgus jaunekļus.

"Pirmajā brīdī man likās, ka dzīvoklī mēģina ielauzties kristieši. Nedaudz apdomājoties, es sapratu, ka tie noteikti nav kristieši, jo nu, kamon, kristieši nestaigā apkārt trenuškās un ar mūķīzeri kabatā," loģiski izspriedis mūziķis.

Atjautīgais Vāģis nav nobijies, bet gan ātri aizmeties uz virtuvi pakaļ lielākajam tur atrodamajam kapājamajam nazim un devies uz durvju pusi.

"Bail īsti nebija - tā taču ir vieta, kur es dzīvoju - nevienam nevajadzētu justies apdraudētam savās mājās. Tos stulbos ībļus vispār vajadzētu pakārt aiz olām!

Diemžēl abi kretīni jau metās lejā pa kāpnēm, un, tā kā man nekā daudz nebija mugurā, pakaļdzīšanās akcija īpaši vērienīga neizdevās. Izskrēju uz balkona un redzēju, kā divi vīrieši ātrā solī dodas uz Deglava tilta pusi un ieskrien kādā vārtrūmē. Sazvanīju policiju un uzrakstīju iesniegumu.

Atziņa? Man mājās vajag snaipereni. Vai arī spēcīgi lielāku nazi un mazliet pacietības, lai sagaidītu, kamēr kāds jau ir iekšā dzīvoklī," rezumē Vāģis. Tomēr mūziķa varoņdarbi ar to tā nav beigušies - viņš iecerējis doties zagļu medībās un aicina pievienoties arī fanus.

"Tas ir Daugavas stadiona rajons. Zinu - visiem šķiet, ka te jau tā bieži notiek, bet tā nav - gandrīz desmit gadu laikā, kopš šeit dzīvoju, man vispār nav sanācis neviens incidents. Aplaupīts dzīvē esmu tikai vienu reizi. Kad biju krietni vien mazs un dzīvoju Bolderājā, pēc hokeja treniņa divi čalīši pieturā man atņēma čupeni, piedraudot ar nazi," atceras talantīgais puisis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!