Foto: F64

Par aizvadītā gada vērtīgāko dziesmu ikgadējā SEB Muzikālās bankas aptaujā tika atzīta jaunā Ogres policista Nikolaja Puzikova (attēlā) izpildītā kompozīcija Dievs tevi mīl, un šī uzvara jauniņajam izpildītājam atnesusi plaša mēroga atpazīstamību.

Iekļūšana leģendu pulciņā

Sarunā ar izklaides portālu Mango par "dziedošo policistu" dēvētais Puzikovs neslēpj, ka laiks kopš uzvaras Muzikālajā bankā viņam bijis saspringts un smags, jo sākusies gatavošanās Eirovīzijas nacionālajai atlasei, bet emocionāli jaunais dziedātājs vēl aizvien jūtas ļoti pacilāts.

"Sajūtas, lai gan nedaudz rimušās, man ir ļoti labas - esmu priecīgs par paveikto un izbrīnīts par rezultātu. Paskatījos, kas šajā konkursā ir uzvarējis pagājušos gadus - tie gandrīz vienmēr ir bijuši pazīstami mākslinieki, gluži vai leģendas. Man, protams, ir prieks, ka izdevies panākt tik labu rezultātu un iekļūt šajā pulciņā," atzīst Puzikovs.

Puzikova panākumu analīze

Skaidrojot savus panākumus, jaunais dziedātājs norāda, ka viņa uzvaru ietekmējusi "apstākļu sakritība" un tas, ka cilvēkiem patīk pārmaiņas - viņi grib uz skatuves redzēt jaunus cilvēkus un sajust jaunas vēsmas, kas, iespējams, arī ir bijis iemesls tam, ka Puzikovam ar savu dziesmu izdevās apsveikt Latvijas mūzikas veterānus Prāta vētru.

"Man bija ļoti laba un izdevusies dziesma. Daudzi mūziķi, kad viņus aicina radīt hitu, mēģina to darīt, bet viņiem tas ne vienmēr sanāk. Šajā gadījumā Račam, kurš ir daudzu hitu autors, izdevusies ļoti laba lirika, un liels paldies jāsaka arī mūzikas autoram Artūram Palkevičam, kuru pirms tam neviens nepazina. Pateicoties šai dziesmai, viņš ir guvis popularitāti," par saviem kolēģiem stāsta puisis.

"Račam ir laba intuīcija, strādājot ar jaunajiem māksliniekiem - viņš jūt, ar kuriem ir vērts sadarboties, un to arī dara," Mikrofona ieraksti vadītāju Raču uzteic Puzikovs, bet atzīst arī to, ka daudz ko noteicis viņa emocionālais dziesmas izpildījums.

"Šo dziesmu man izdevās nodziedāt īpaši spēcīgi, un klausītāji to sajuta. Jā, man dažreiz patīk sevi paslavēt. Es neesmu no tiem, kurš klusi sēž maliņā ar attieksmi, ka es jau neko nevaru," godīgs ir Nikolajs.

Nākotnes plāni mūzikas biznesā

Par jau sestdien notiekošo Eirovīzijas nacionālās atlases pirmo pusfinālu, kurā ar dziesmu It's Not Easy piedalīsies arī Puzikovs, puisis pagaidām no prognozēm atturas - laiks rādīšot un visu salikšot pa savām vietām. Arī ar plāniem par ārzemju mūzikas tirgu 21 gadu vecais puisis nav aizrāvies.

"Manuprāt, man vēl ir daudz jāmācās. Esmu jauns mākslinieks, kurš šajā pasaulē sper tikai pirmos soļus. Iesākumā man ir jānostabilizējas Latvijā. Sapņot par ārzemju skatuvēm būtu nedaudz par traku, lai gan uzskatu, ka, ja kaut kam ļoti tici, tad visu ir iespējams sasniegt," pārdomās dalās Nikolajs.

"Es vienmēr esmu atšķīries no citiem ar to, ka man patīk stabilitāte. Es neķeru ātru popularitāti un nevēlos atpazīstamību iekarot ar skandaloziem izlēcieniem. Es vēlos, lai cilvēki mani atpazīst kā labu dziedātāju, zina manas dziesmas un to, cik labi es dziedu," nākotnē raugās "dziedošais policists".

Atturīgais profesionālis

Muzikālās bankas laikā Nikolajs iepazinās ar ne vienu vien no šī brīža populārākajiem pašmāju mūzikas darboņiem, bet pārlieku mūziķu bohēmiskā dzīvesveida baudīšanā Puzikovs ieslīgt netaisās.

"Es neesmu baigais tusētājs. Man patīk atpūsties, bet tusiņu manā dzīvē nav daudz, uzdzīvei pārlieku nenododos. Kaitīgu ieradumu man nav. To man ģimene ir ieaudzinājusi. Arī ar alkoholu neaizraujos - man garšo alus, bet pārmērīgi to nelietoju. Tā kā esmu policists un esmu radījis sev konkrētu imidžu, nevaru atļauties uzvesties neadekvāti," secinājis Nikolajs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!