Foto: Mango

LNT šova Latvijas princese otrās sezonas "viceprinceses" titula ieguvēja Sanita Kubliņa (attēlā) somiņā līdzi vienmēr nēsā asaru gāzes baloniņu, lai gan nedomā to pielietot uzbrukuma gadījumos. Jaunā sieviete uzskata, ka labāk uzbrucējam atdot visu, ko viņš vēlas, un palikt neskartai, nevis pretoties un gūt traumas.

"Ļoti maz eju ar kājām pa ielu, bet, protams, es apzinos, ka, arī atrodoties divas minūtes uz ielas, kāds var uzbrukt. Man somā gandrīz vienmēr atrodas asaru gāzes baloniņš - ja atceros to pārlikt no vienas somiņas otrā, tad esmu nodrošinājusies pret uzbrukuma iespējām," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Kubliņa.

"Princese" gan atklāj, ka ar visu to, ka viņai somiņā ir asaru gāzes baloniņš, uzbrukuma gadījumā viņa to nepielietotu. "Kamēr es to somā atrastu, izvilktu, saprastu, kā jāpūš, lai pati sev acīs neiepūstu, zaglis jau sen būs paņēmis visu, ko iecerējis, un aizbēdzis," smejas Kubliņa.

Sanita uzskata, ka pretošanās gadījumi tikai satracina uzbrucēju un viņš var pielietot nazi vai pistoli. "Dzīvība un drošība man ir daudz svarīgāka par somiņas sastāvu. Mantas ir un paliek mantas - tās jebkurā laikā var iegādāties jaunas, bet, lai to izdarītu, ir jābūt dzīvam, " pārdomās dalās "princese".

"Līdzi nenēsāju daudz skaidras naudas - manā makā nekad nav vairāk par piecpadsmit latiem skaidrā naudā. Zinu arī banku numurus, uz kuriem jāzvana, lai nobloķētu maksājuma kartes. Arī somiņas, kura maksā tūkstošus, man nav, un dārgas rotaslietas arī nemēdzu pārnēsāt somā," somiņas saturu izklāsta Sanita.

Jaunā sieviete stāsta, ka vēlos vakaros viena nekur neiet, bet gan tikai kopā ar draugu, un cer, ka viņš prot kauties un vajadzības gadījumā spētu viņu aizstāvēt.

"Nekad neesmu bijusi uz pašaizsardzības kursiem, jo tie, manuprāt, nav sievišķīgi un nav man piemēroti. Labāk apmeklēju make-up kursus - to, ko tur iemācīšos, varēšu izmantot ikdienā, nevis gaidīt brīdi, kad man uzbruks un varēšu demonstrēt savus karatē paņēmienus. Turklāt, ja man uzbruktu ražens vīrietis, mans karatē vienalga man nepalīdzētu," aizdomājas "princese".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!