Foto: AFP/Scanpix
Ar seksuālajām novirzēm parasti tiek apzīmēta tāda veida dzimumtieksme, kuras praktizēšana neatbilst sabiedrībā pieņemtajiem cilvēka seksuālās dzīves standartiem – starp seksuālajām novirzēm daļa ir tādu, kuras var apdraudēt indivīda paša vai viņa līdzcilvēku drošību, veselību un pat dzīvību, bet ārvalstu speciālisti apkopojuši septiņas uzjautrinošākās novirzes, kas vairumā gadījumu ir nekaitīgas.

Narratofīlija

Ja jūsu partneris mēdz rupji izrunāties, iespējams, pie vainas ir nevis viņa sliktā audzināšana vai zemais kultūras līmenis, bet gan narratofīlija – seksuāla novirze, kas uzbudinājumu ļauj sasniegt, sakot dažādas neķītrības un rupjības.

Starp citu, tam ne vienmēr ir jānotiek guļamistabā, jo daudzos gadījumos narratofīlijas upuri jūt nepieciešamību rupji izrunāties publiskās vietās, tādējādi gūstot vēl jo spēcīgāku seksuālo kairinājumu.

Mehanofīlija

Vīriešu vidū gana bieži novērojama mehanofīlija – seksuāla baudījuma gūšana no saskarsmes ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, piemēram, automašīnām vai motocikliem, kas parasti ir populārākie mehanofīlu uzmanības un mīlas apliecinājumu objekti.

Tāpat mehanofīliem uzbudinājumu var radīt vilcienu vagoni, velosipēdi un citi pārvietošanās līdzekļi, bet pašu mehanofīliju savulaik rokoperā Džo garāža apspēlējis pat populārais amerikāņu komponists Frenks Zapa.

Podofīlija

Ne viens vien vīrietis par sieviešu ķermeņa skaistāko daļu uzskata kājas, bet daži ar tām ir gluži vai apsēsti, un šai seksuālajai novirzei dots nosaukums podofīlija.

Podofīlijas upuriem seksuālu uzbudinājumu visbiežāk rada tieši sievietes pēdas, tomēr ir arī tādi, kuru prātus aizmiglo un seksuālās dziņas saasina daiļā dzimuma pārstāvju potītes, ceļgalu bedrītes vai visas kājas kopumā.

Laktofīlija

Seksuālā novirze laktofīlija pieaugušus vīriešus pārvērš zīdaiņos, jo šī seksuālā novirze stiprā dzimuma pārstāvjiem liek tiekties pēc sieviešu krūtīm, bet tikai pēc tām, kurās ir mātes piens – laktofīlus īpaši uzbudina saldā mātes piena garša un iespēja atgriezties agrajā bērnībā izbaudītajā drošības sajūtā pie mātes krūts.

Dendrofīlija

Gana populāra seksuālā novirze ir arī dendrofīlija - dendrofīli baudījumu gūst no tā, ka viņu dzimumorgāni saskaras ar koku mizu. Daļai dendrofīlu pietiek vien ar vieglu saskarsmi ar iekāroto kociņu, bet ir arī tādi, kuri, sparīgi rīvējoties gar raupjo koka mizu, mēdz gūt traumas.

Pirofīlija

Pirofīlijas gadījumos cilvēks jūt seksuālu uzbudinājumu un pat var gūt orgasmu, neko nedarot – vienīgais, kas nepieciešams pirofīliem baudas sasniegšanai, ir dzīva uguns liesma.

Speciālisti norāda, ka šī, iespējams, ir viena no romantiskākajām seksuālajām atkarībām, ja vien pirofīls, lai sasniegtu orgasmu, nesāk nodarboties ar ļaunprātīgu dedzināšanu.

Piktofīlija

Viena no jaunākajām seksuālajām novirzēm ir piktofīlija, ar ko tiek apzīmēta atkarība no interneta pornogrāfijas. Speciālisti atzīst, ka, lai gan šī novirze indivīdiem radusies salīdzinoši nesen, tās izplatība ir ļoti strauja, jo arvien vairāk cilvēku savu seksuālo enerģiju vēlas veltīt nevis partnerim reālajā dzīvē, bet gan pievilcīgam virtuālam tēlam globālajā tīmeklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!