Foto: flickr.com
Itāļu pētniece, kura iepriekš ar ultraskaņas palīdzību atklājusi tā saucamo G punktu, eksperimentāli pierādījusi, ka tām sievietēm, kurām šis punkts ir, iespējams "iemācīt" izjust vaginālo orgasmu, raksta ārvalstu mediji.

G punkts (ne visi eksperti ir pārliecināti par tā eksistenci) ir ļoti jutīga erogēnā zona - nervu receptoru sabiezinājums, kas atrodas uz maksts priekšējās sieniņas, aptuveni piecus cm no maksts ieejas. Šī rajona stimulācija lielai daļai sieviešu izsauc intensīvu orgasmu.

Emanuela Džannini no Lakilas universitātes pierādījusi, ka šo sabiezinājumu var viegli noteikt ar ultraskaņas palīdzību, turklāt tieši tās, kurām šis punkts ir, stāsta par vaginālā orgasma izjušanu (bez klitora stimulācijas).

Nesen veiktajā itālietes pētījumā piedalījās 30 sievietes. G punktu atrada astoņām, tomēr tikai piecas no viņām bija izjutušas vaginālo orgasmu. Pārējām trim tika parādīti ultraskaņas attēlos atrastie G punkti, izskaidrota tā nozīme un pareiza stimulācija. Drīz pēc tam arī divas no "apmācītajām" sievietēm sāka izjust vaginālo orgasmu.

Kā uzskata Džannini, ja G punkts sievietei ir, bet tas ir neliela izmēra un tā stimulācija nenoved pie orgasma, iespējams palielināt audu sabiezējumu ar vingrinājumu palīdzību, - tas ir, ar biežāku stimulāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!