Šova Latvijas Zelta talanti trešajā raidījumā nedalītu žūrijas un skatītāju atzinību izpelnījās jaunā vēderdejotāja Sintija Vaidere (attēlā), kuras priekšnesums neatstāja vienaldzīgu pat allaž bargo Agri Daņiļēviču – viņš runāja ar pūlēm, bet neskopojās ar komplimentiem jaunajai meitenei.

"Patiesībā es ļoti baidījos tieši par to, ko par priekšnesumu teiks Daņiļēvičs, jo es ļoti respektēju viņu," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Sintija, kura priekšnesumu mēģinājusi veidot kā šovu no dažādiem elementiem, jo Ēģiptē šī deja ilgst ap 20 minūtēm kā īsta izrāde.

Ar vēderdejām Sintija nodarbojas jau piecus gadus, taču dejas lauciņš viņai nebūt nav svešs - iepriekš viņa populārā horeogrāfa Šona Ani studijā apguvusi hiphopu, bet, lai saglabātu lokanību, kas nepieciešama dejā, apmeklē arī jogu.

"Vēderdejas man pirms pieciem gadiem ieteica ārste, jo tā ir ļoti veselīga deja sievietēm. Dejojot tiek izkustināti visi iekšējie orgāni, rokas kļūst ļoti stingras, jo dejas laikā tās visu laiku ir paceltas sānis. Tāpat deja attīsta gaitu, padarot to sievišķīgāku," atklāj Sintija.

Pievilcīgās meitenes piemērs pierāda to, ka, lai dejotu vēderdejas, nebūt nav jābūt apaļa puncīša īpašniecei. "Vēderdejas var dejot visi, neatkarīgi no vecuma un ķermeņa uzbūves. Bet, runājot par to puncīti, sievietes, kuras atnāk uz nodarbībām ar apaļu vēderiņu, aktīvi dejojot, to pēc kāda laika ir zaudējušas," stāsta Sintija.

Viņa atzīst, ka šis deju veids nenoliedzami palīdz uzturēt sievišķību, taču nav pamanījusi, ka šīs dejas īpaši valdzinātu puišus.

"Vēderdejas tomēr nav go-go dejas, šeit ir vairāk filozofijas un vēstures pieskaņas. Vīrieši pat nereti saka, ka interesantāk ir skatīties uz krāšņajiem tērpiem, bet pašas dejas tik ļoti neaizrauj. Attieksme ir visāda - piemēram, vasarā saņēmu komplimentu: man kāds puisis pateica, ka nav varējis iedomāties to, ka vēderdejas ir tik smukas," priecājas dejotāja.

Pašlaik Sintija studē deju Latvijas Kultūras koledžā un iecerējusi savu turpmāko dzīvi saistīt ar šo jomu, kļūstot par deju skolotāju. Savu talantu viņa atrādījusi jau vairākos konkursos, un tagad spriež, ar ko pārsteigt Latvijas Zelta talantu pusfinālā.

"Padomā kādas simts domas, bet tagad, pēc raidījuma, centīšos pāris dienas vispār nedomāt par pusfinālu," viņa smejas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!