Foto: EPA/LETA
Trešdien, 1. decembrī, visā pasaulē tiek atzīmēta starptautiskā AIDS diena, un šajā sakarā daudzas ārvalstu slavenības vienojušās dažādās atbalsta akcijās, lai cīnītos pret šīs nāvējošās slimības izplatību.

Vienu no interesantākajām labdarības akcijām radījusi amerikāņu dziedātāja Alīsija Kīsa (attēlā) kopā ar savu laulāto draugu Swizz Beatz, kuri  daudzus populārus māksliniekus aicinājuši virtuāli "nomirt" - uz laiku pārtraukt savas aktivitātes sociālajos tīklos, kā arī īpašas fotosesijas laikā iegulties zārkā.

Kīsas aicinājumam sekojošas tādas zvaigznes kā ekstravagantā mūziķe Lady Gaga, dziedātājs un aktieris Džastins Timberleiks, sabiedrības dāma un modele Kima Kardašjana, filmu sērijas Gredzenu pavēlnieks zvaigzne Elaidžs Vuds un citi, kuri no 1. decembra uz laiku "iesaldējuši" savus profilus dažādos sociālajos tīklos, piemēram, Twitter un Facebook portālos.

Savas virtuālās aktivitātes slavenības solījušas atjaunot tikai tad, kad fondam Keep A Child Alive, kas palīdz ar HIV un AIDS inficētiem bērniem, tiks ziedots miljons ASV dolāru - atsevišķi ārvalstu mediji šo zvaigžņu soli novērtējuši kā zināma veida šantāžu, kas varētu iedarboties uz mākslinieku pielūdzējiem, kuri ļoti vēlas savu elku ikdienas gaitām sekot līdzi globālajā tīmeklī.

Daļa no slavenībām, kurās piedalās akcijā, ne tikai atsacījušies no sociālo tīklu lietošanas un paziņojuši par savu "virtuālo nāvi", bet arī nolēmuši piedalīties fotosesijā, kurā viņi redzami, guļot zārkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!