Foto: AFP/Scanpix

Slavenais britu astrofiziķis, Kembrižas universitātes zinātnieks Stīvens Hokings (attēlā) nācis klajā ar kristiešus aizvainojošu paziņojumu, atklājot, ka iespējamā dzīve debesīs pēc nāves ir cilvēku izdomāta pasaciņa, ziņo izdevums The Guardian.

Pats 69 gadus vecais fiziķis, kurš kopš 21 gada vecuma ir piekalts invalīdu ratiņiem, atzinis, ka viņu nāve nebiedē.

"Es nebaidos no nāves, bet es nesteidzos mirt. Man vēl ir tik daudz lietu, kas pirms nāves jāizdara," atklājis cienījamais kungs un nav slēpis, ka viņš savas slimības dēļ jau saradis dzīvot nepārtrauktās nāves priekšnojautās - tas zinātnieku nav nomācis, bet, gluži pretēji, ļāvis viņam vēl vairāk izbaudīt dzīvi.

Tāpat Hokings dalījies savās pārdomās par to, kas īsti notiek ar cilvēku pēc nāves.

"Es uzskatu, ka smadzenes ir dators, kas vienkārši pārstāj darboties tajā brīdī, kad tā sastāvdaļas sabojājas. Sabojātiem datoriem nav paradīzes vai pēcnāves dzīves - tā ir pasaciņa, kas izgudrota tiem cilvēkiem, kuri baidās no tumsas," savu nostāju skaidrojis Hokings.

Hokings arī agrāk pasaulei sniedzis daudz vērtīgu atklāsmju - viņš ne tikai palīdzējis uzmodelēt, kādi varētu izskatīties citplanētieši, bet arī aizvadītā gada vasarā atklājis, ka netic Dieva kā personas esamībai, bet savā jaunākajā darbā The Grand Design apgalvojis, ka Visuma izcelsmei nav nekāda sakara ar dievišķiem spēkiem, kas, protams, izraisīja negatīvu reakciju no vairāku reliģisko līderu puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!