Foto: Mango

Izklaides portāls Mango no kādas anonīmas lasītājas saņēma satraukuma pilnu vēstuli par balsošanas rezultātiem LNT talantu šovā Okartes skatuve, kurā rezultāti it kā tiek negodīgi falsificēti. Savukārt šova organizatori ir pretējās domās.

Satrauktās lasītājas vēstule

Labdien! Gribētu, lai jūsu portāls palīdz noskaidro patiesību par sestdien, 19.11.2011., notikušā šova Okartes skatuve patiesajiem balsošanas rezultātiem. Kāpēc man tāda vēlme? Tāpēc, ka nav izprotams, kas ir patiesība un kas nē. Sestdienas šovs bija kā projekta Eņģeļi pār Latviju iesākums - doma ļoti jauka un patiess prieks, ka tiek domāti arvien jauni veidi, kā savākt naudiņu bērniņiem, kam tā patiešām nepieciešama.

Bet mani un, domājams, arī daudzus citus nepamet sajūta, ka šajā šovā viss nebija tik tīrs un balts, kā to "mālēja". Tika skandināts, ka bērniņiem tiks visa saziedotā naudiņa. BET - rezultāti, kas tika paziņoti 1:30 minūtes pirms balsojuma beigām, bija šādi:

Jātnieki - 1324; T-Band - 1256; 4 vēji - 1232; Zvaigžņu zagļi - 1165; nu un - 1161; K1 - 1150.

Tas kopā ir 7288. Zināms, ka rezultāts vēl mainījās un līdz ar to arī kopējais balsu skaits, kas pārvēršas ziedojuma summā, bija lielāks. Kad paziņoja, cik savākts par bērniņiem, apstulbu, jo tie bija nepilni 7000 Ls. Tātad man ir jautājums - kur ir palikusi atlikusī summa???

Cilvēki ziedoja, lai palīdzētu bērniem, bet kur palika atlikusī saziedotā naudiņa? Tika taču stāstīts, ka visa summa tiks labdarībai, bet, kā redzams, kāds daļu ir piesavinājies, bet, ja tā - tad tas ir patiešām negodīgi un nepavisam nav atbilstoši labdarības pasākuma Eņģeļi pār Latviju būtībai.

Jā, arī savāktā summa nav maza, bet man tomēr gribētos, lai tiktu noskaidrots un Latvijas iedzīvotājiem paskaidrots, kur palika starpība.

P.S. Šis balsojums izcēlās arī ar tādu niansi, ka varēja balsot tikai no LMT un Okartes (saprotams, jo šovs ir šīs kompānijas sponsorēts), taču varbūt būtu bijis cilvēcīgi par to pirms tam brīdināt, jo daudzi cilvēki bija vīlušies, ka nevarēja nobalsot (lai arī iknedēļas šovā var balsot gan no Tele2, gan Bite). Tātad par labdarības koncertu to varētu nosaukt tikai daļēji...

Ar cieņu, "diemžēl bijusī "Okartes skatuves "fane"

LNT talantu šova pārstāvju oficiālā atbilde

1. Labdien, satraukumam nav pamata, jo viss ir godīgi un visa saziedota summa ari nonāks labestības projekta Eņģeļi pār Latviju bērniem. Varbūt šova laikā netika izskaidrotas līdz galam visas nianses, ar kādām jāsaskaras, veidojot labestības projektus. 

Balsojuma skaits nesakrīt ar saziedoto summu, lai gan zvans ir vienu latu vērts, tādēļ, ka balsojuma nodrošinātājs Lattelecom ietur daļu no zvana maksas par pakalpojuma sniegšanu. 12,1% no zvana ir Lattelecom tehniskās izmaksas par pakalpojuma sniegšanu. Ar šīm izmaksām jārēķinās katrā labestības akcijā.

Saziedotā naudiņa pa maksas tālruņiem automātiski tiek aizskaitīta pa tiešo labdarības organizācijai Ziedot.lv, kas to novirza projekta Eņģeļi pār Latviju bērniem. Tādēļ nekur nekas nepazūd, tikai ir daļa, ko ietur pakalpojuma sniedzējs.

Šis šobrīd ir profesionālākais šāda pakalpojuma sniedzējs, tādēļ mums jārēķinās ar tā uzstādītajiem noteikumiem. Un, kā vienmēr, līdz ar kāda labestības projekta beigām līdz pat pēdējam santīmam par to, kā naudiņa tika iztērēta bērnu ārstēšanai, var iepazīties organizācijas Ziedot.lv birojā. 19.11 zvanu skaits, brīdī, kad balsošana beidzās, bija 7716, saziedota summa 6782.36.   

2. Diemžēl ne visi mobilo telefonu operatori sniedz iespēju saviem klientiem zvanīt uz maksas tālruņiem, tai skaita labdarības. Tas nav mūsu lēmums - kuru operatoru zvanus pieņemam, kurus ne. Mēs tieši esam ieinteresēti, lai pa ziedojumu tālruņiem nonāktu pēc iespējas visi zvani, jo šādi varam palīdzēt vairāk bērniņiem, un šo iespēju nodrošinām, jo tālruņa numurus, pa kuriem zvanīt, dod Lattelecom - tie nav piesaistīti nevienam mobilajam operatoram.

Taču lēmumu atļaut vai liegt saviem klientiem iespēju zvanīt uz labdarības tālruni pieņem mobilo telefonu operators, tādēļ šis jautājums jāadresē mobilajiem operatoriem.

Ar cienu, Inguna Sermole, LNT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!