Foto: DELFI

Cīnītāja Vilku komandas dalībnieks Edžus Ķaukulis (attēlā) slavens bija jau pirms došanās izdzīvošanas šovā – viņš ir muzikālās apvienības Transleiteris līderis. Puisi mājās gaida jauna sieviņa un dēliņš, un viņš neslēpj – uz izdzīvotāju apmetni viņš izlēmis doties, jo sapratis, ka tas palīdzēsTransleiterim pakāpties pa popularitātes kāpnēm.

"Jau sākumā, kad parādījās visi tie Okartes šovi, es sapratu, ka noteikti nebūšu viens no tiem, kas ies tur piedalīties. Mani uzskati ir tādi - ja gribi ko sasniegt šovbiznesā, tas jādara pašam un pakāpeniski. Negribēju kļūt par šova zvaigzni - pēkšņi slavenu dziedātāju.

Es pie tam sevi par dziedātāju nemaz neuzskatu. Transleiteris ir tāds humora projektiņš, kas pagaidām ir topā, un, līdzko tas beigsies, būs kaut kas cits, bet katrā ziņā solists es nebūšu," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Edžus.

Tiesa, viņš nenoliedz, ka šovā devies, lai gūtu zināmu atpazīstamību. "Nemelošu - šajā šovā piedalos dēļ popularitātes, gribu, lai vairāk cilvēku uzzina par Transleiteri un mani, ja kaut ko turpmāk darīšu reklāmas sfērā vai šovbiznesā," teic Vilku dalībnieks.

Mājās no šova Edžu gaida sieva Linda, kura savulaik izmēģināja spēkus Koru karos, kā arī dēliņš, kuram nu jau gads un divi mēneši. Ģimene pilnībā atbalsta mūziķa centienus gūt papildus atpazīstamību.

"Ja mani ģimene neatbalstītu, es te neietu. Mēs ar sievu abi esam tādi, kas pavelkas uz visādām avantūrām, un ja nebūtu viņas atbalsta, manis te nebūtu. Tad, kad gāju uz šovu, galvenais, ko man sieva pietieca: "Tu tikai nečīksti kamerās, ka tev pietrūkst ģimenes!"

Citos šovos tas ir uzskatāmi redzams - atnāk kāds, kam mājās mazs bērniņš, un visu laiku čīkst, kā ilgojas, raud kamerās: "Sauļuk, man tevis pietrūkst!" Nenoliegšu, man arī ģimenes ļoti pietrūkst, bet, kamēr esmu šeit, izbaudu šo laiku, zinot, ka tas man ļoti noderēs karjeras veidošanā, pie tam zinu, ka visi radi - Vecpiebalgā, Cēsu pusē un Liepājā - mani tikai atbalsta," savu nostāju pauž Transleiteris.

Šova veidotāji viņam jau divreiz laipni devuši iespēju ģimeni satikt - pirmo reizi Edžus ar sievu un dēliņu ticies, kad vi'bam bija ļauts aizbraukt uzstāties Fonofestā, bet nupat Linda viesojusies pie mīļotā šovā, lai apsveiktu viņu vārda dienā.

Tikšanās ar mīļajiem Edžum nevis likusi domāt par došanos mājās, bet gan devusi spēkus jaunai cīņai. "Kad gatavojos doties šovā, mans dēliņš grasījās sākt staigāt. Tagad, satiekot viņu uz 20 minūtēm, biju aizkustināts, redzot, ka viņš pa šo laiku sācis staigāt. Tas man bija labs uzmundrinājums.

Domāju, ko teiks sieva, bet tā vietā, lai liktu man braukt mājās, viņa mani uzmundrināja, sakot, ka man obligāti jāpaliek līdz finālam," priecīgs par tuvinieku atbalstu ir Edžus.

Pēc šova noslēguma viņš ar jaunu sparu pievērsīsies mūzikai, nu jau kā pavisam atpazīstams. "Transleiteris radās kā humora novirziens. Paņemam populāros pasaules hitus un pa taisno pārtulkojam latviešu valodā. To darām jau gadus piecus, bet tikai tagad tā lielā popularitāte.

Vairākus gadus esam bijuši tādā kā andergraundā, bet tāpat visi Latvijā zina, ko mēs darām. Mēs nevaram izdot albumu un gūt popularitāti šādā veidā, bet toties esam izbraukājuši visus lielākos Latvijas klubus ar koncertiem. Cilvēki klausās, Latvijai šis joks patīk.

Nupat bija doma Transleiterim pielikt punktu, bet cilvēku interese ir tik milzīga, ka tas nav iespējams. Rudenī, kad iznākšu no šova, dosimies jaunā tūrē," ieceres atklāj cīnītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!