Foto: LETA

Starptautisko jauno izpildītāju konkursu Jaunais vilnis Jūrmalas vietā gatava uzņemt Lietuvas kūrortpilsēta Palanga, portālam Delfi pastāstīja Palangas pilsētas mērs Šarūns Vaitkus.

"Es gribu īpaši uzsvērt, ka gadījumā, ja Jaunā viļņa rīkotājiem būs vēlme šo festivālu sarīkot Palangā, tad mēs esam gatavi to izdarīt. Un atrastu piemērotu vietu, kamēr nav beigusies Vasaras estrādes rekonstrukcija. Mums šādam pasākumam ir pietiekami daudz teritorijas, un kāpēc lai šo festivālu nenoorganizētu, piemēram, pludmalē?" teica Palangas mērs.

"Kas attiecas uz infrastruktūru, tad pēc viesnīcu skaita, kuru mūsu pilsētā ir septiņdesmit, Palanga ierindojas otrajā vietā pēc Viļņas. Mums ir lieliska tūrisma infrastruktūra, turklāt mums ir sava rekonstruēta lidosta," pilsētas priekšrocības uzskaitīja Vaitkus.

Pagaidām ar Maskavu Palangai nav tiešas aviosatiksmes, taču pilsētas mēru tas nebiedē. "Būs pieprasījums, būs arī reisi," viņš ir pārliecināts.

Atbildot uz jautājumu par to, vai mēru nebiedē iespējamās apsūdzības par to, ka Lietuvā pārāk daudz uzmanības tiek pievērsts Krievijas popkultūrai, Vaitkus paziņoja, ka kūrorta galvenais uzdevums ir piesaistīt pēc iespējas vairāk dažādu tautību tūristus.

"Ikviena kūrorta, arī Palangas, mērķis ir tūristu piesaistīšana neatkarīgi no viņu tautības. Pie mums brauc gan krievi, gan vācieši, gan poļi, un mēs esam ieinteresēti, lai viņi brauc pie mums. Un te mums nevajadzētu meklēt nekādus politiskus zemtekstus. Te viss ir vienkārši - mums ir vajadzīgi tūristi," uzsver Palangas mērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!