Foto: DELFI

18. februārī Ventspils teātra namā Jūras vārti tiks noskaidrots tas izpildītājs, kurš šogad Latviju pārstāvēs Baku notiekošajā starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, bet otrdien, 7. februārī, Rīgā tika noskaidrots, kādā secībā desmit Eirodziesmas 2012 finālisti kāps uz skatuves.

Otrdien Rīgā notikušajā preses konferencē, klātesot visu mūziķu apvienību pārstāvjiem, tika izlozēta uzstāšanās secība Eirodziesmas 2012 finālā - sacensību atklās Rūta Dūduma ar dziesmu My World, viņai sekos fināla romantiskais duets Samanta Tīna un Dāvids Kalandija ar kompozīciju I Want You Back, bet kā trešie uz skatuves kāps atraktīvie PeR puiši ar savu hitu Disco Superfly.

Ar ceturto kārtas numuru uzstāsies Triānas parks ar savu eirodziesmu Stars Are My Family, viņiem sekos Paula Dukure ar milzu torti un dziesmu Celebration, ar sesto kārtas numuru uz skatuves kāps Andris Ābelīte  ar kompozīciju We Can Change the World, bet kā septītā uzstāsies Anmary (attēlā) ar Beautiful Song.

Astotais kārtas numurs tika Elizabetei Zagorskai ar ugunīgo You Are a Star, kā devītā uzstāsies fināla oriģinālākā apvienība Mad Show Boys ar dziesmu par mūzikas zagļiem, bet pēdējo kārtas numuru izlozē ieguva jaunais ventspilnieks Roberts Pētersons ar dziesmu She's a Queen.

Šogad Eirovīzijas nacionālās atlases koncerts, kura vadīšana uzticēta  Valteram Frīdenbergam, Kristīnei Virsnītei un Jolantai Strikaitei, notiks īpaši krāšņi, un to kuplinās vairāki viesmākslinieku priekšnesumi - atzīmējot 10 gadus kopš Latvijas uzvaras Eirovīzijā, no savas pastāvīgās dzīvesvietas Francijā ieradīsies Marija Naumova.

Tāpat pēc ilgāka pārtraukuma Latviju apmeklēs citu valstu Eirovīzijas nacionālo atlašu uzvarētāji -  šoreiz tas būs atraktīvu puišu duets no Šveices SinPlus, bet tāpat fināla skatītājiem būs iespēja dzirdēt tādus pašmāju māksliniekus kā Olgu Rajecku, jauno un perspektīvo čellu trio DaGamba un  iepriekšējā gada uzvarētājus Musiqq.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!