Foto: stock.xchng
Britu zinātnieki no Londonas pamatojuši, ka cilvēks visai labi varot iztikt arī bez seksa - šo nodarbi varot visai vienkārši aizvietot, jo visi attiecīgie hormoni organismā var tikt producēti arī bez šīs muļķīgās, bet patīkamās nodarbes.

Kā zināms, dzimumakta laikā cilvēka organisms izdala hormonus dofamīnu un serotonīnu, kas uzlabo garastāvokli un palīdz gūt baudu, un tieši tādēļ sekss arī ir labākais veids cīņā ar depresiju un sava veida trankvilizators. Tāpat orgasma laikā asinīs tiek izstrādāts labi zināmais "laimes hormons" endorfīns.

Lielbritānijas laboratorijas speciālisti uzskata, ka iespējams apmānīt dabu un visas šīs vielas iegūt citos veidos, nenodarbojoties ar seksu. Kā alternatīvu zinātnieki piedāvā diētu, kuras ievērošana palīdz palielināt serotonīna daudzumu asinīs.

Lai to paveiktu, nenodarbojoties ar seksu, jāēd vīģes, banāni, šokolāde, treknas zivis un jādzer piens. Ir arī vēl viens variants - ir radīti daudzi farmakoloģiski preparāti, kuri spēj paaugstināt serotonīna līmeni. Tāpat šī hormona līmeni asinīs var paaugstināt alkohola lietošana, tikai alkohola radīts serotonīns asinīs nebūs atrodams ilgi.

Dofamīns cilvēka organismā izstrādājas ik reizi, kad cilvēks uzņem barību, turklāt lielākā daudzumā, nekā nodarbojoties ar seksu. Tāpat tā līmenis paaugstinās arī pēc nikotīna uzņemšanas. Vēl viens variants, kā iegūt papildu dofamīnu, ir iepirkšanās, turklāt - nevis pats process, bet gan tā plānošana.

Savukārt endorfīns, pēc zinātnieku domām, cilvēka organismā parādās, pateicoties labam garastāvoklim, smiekliem, sporta nodarbībām, saldumiem un visdažādākajām mākslas izpausmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!