Foto: Vida Press
Fotogrāfs Kreigs Ekls no Austrālijas ir ne tikai lielisku kadru meistars, bet arī bezbailīgs vētru mednieks, kurš laikā, kad vairums cilvēku izvēlas paslēpties savos mitekļos, dodas ārā, lai iemūžinātu to varenību.

Savā mūžā Kreigs ir fotografējis tik daudz vētru, ka tagad ar gandrīz simtprocentīgu precizitāti spēj noteikt, kurā brīdī uzplaiksnīs zibens, un šī pieredze viņam krietni vien atvieglo attēlu uzņemšanas procesu, jo gandrīz nekas viņu vairs nespēj pārsteigt nesagatavotu.

"Man ir kas sakāms - ja jūs dzirdat pērkonu, jūs esat pārāk tuvu," tos, kas vēlētos atkārtot viņa piedzīvojumus, draudzīgi pamācījis fotogrāfs, un ieteicis palikt vismaz desmit jūdžu attālumā no vētras, lai pienācīgi to nofotografētu.

Lielākā daļa vētras kadru uzņemti Austrālijas rietumu daļā, un, kā ārvalstu medijiem atzinis fotogrāfs, tur palikuši ļoti maz neceļu, kurus viņš nebūtu izmantojis savās vētru medībās.

"Man tā ir nebeidzama dzīšanās. Es to mīlu, un man nekad nav gana," atzinis fotogrāfs, kurš gan ar savu dzīvību iespaidīgu kadru dēļ riskēt nevēlas, tāpēc vienmēr paliek drošā attālumā no vētras epicentra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!