Foto: Vida Press
Fotogrāfs Pols Goldšteins vairāku gadu garumā iemūžinājis saullēktus un saulrietus Kenijas Masai Mara rezervātā Āfrikā, un ilgstošā darba rezultāts atzinīgi novērtēts gan profesionāļu, gan vienkārši skaistu skatu cienītāju vidū.

Fotomeistars dzīvo Vimbldonā un strādā par gidu, kas arī viņam ļauj ceļot un iemūžināt saules rotaļas, bet gadu gaitā viņš ir sapratis, ka visskaistākie saullēkti un saulrieti ir tieši Masai Mara - tur tapuši 90% no tūkstošiem Goldšteina saules lekšanas vai rietēšanas laikā uzņemto kadru.

"Masai Mara rezervāts ir labi zināms ar to, ka tur ir vislabākā gaisma fotografēšanai pasaulē," atzinis fotogrāfs un atklājis, ka lielākā daļa viņa uzņemto fotogrāfiju nav vis laimīgas nejaušības, bet pacietības un pareizas plānošanas rezultāts.

"Mani smīdina cilvēki, kuri saka, ka ceļas līdz ar saullēktu. Tas ir krietni par vēlu - lai uzņemtu labus kadrus, saullēkta laikā tev jau ir jābūt ieņēmušam īsto vietu," skaidrojis Goldšteins, kuram pašam vislabāk patīk fotografēt stipra vēja vai pat vētras laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!