Foto: LETA
1. jūnijā gaidāmās pašvaldību vēlēšanas arvien vairāk liek manīt par savu tuvošanos. Pirmo reizi Latvijas politikas vēsturē kandidēšanā galvaspilsētas mēra amatam izvirzītas arī sievietes, tādējādi sabiedrībā izsaucot dažādus minējumus par mēra krēsla jauno ieņēmēju.

Šai sakarā astrologs un "dienu glabātājs" Ivo Puriņš (attēlā) piedāvā savu eksperta redzējumu par iespējamām izmaiņām Rīgas domes priekšsēdētāja amatā.

"Zinot maiju kalendārās laika līnijas tekošajā laikā un mēra amata kandidātu koordinātes laika telpā, pateikt, kurš no izvirzītajiem kandidātiem uzvarēs vēlēšanās, ir tikpat vienkārši, kā noskaidrot, kas vinnēs tiesas prāvā, boksa ringā vai ģimenes strīdā," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Puriņš.

"Būtiski, ka laika vilnis, kurā atradīsimies 1. jūnijā, būs labvēlīgs Latvijas evolūcijai. Pēc vēlēšanām tiks radītas jaunas darba vietas, un tajās uzvarēs tas mēra amata kandidāts, kurš reāli šīs darba vietas spēs radīt," stāsta astrologs.

Puriņš secinājis, ka pati vēlēšanu diena būs labvēlīgāka vīriešiem, kas vēlas sasniegt savus mērķus. Tas attiecīgi var sagādāt nelielas priekšrocības vienīgajam vīriešu kārtas pārstāvim mēra amata kandidātu vidū.

"Vēlēšanu dienā valdošā enerģija būs labvēlīga līdzšinējam Rīgas mēram, lai gan ar viņu saistītie cilvēki nedēļu pirms vēlēšanām nedaudz iedragās viņa prestižu, un kāda no kandidātēm saņems iespaidīgu finansējumu savai vēlēšanu kampaņai.

Paredzama arī nopietna priekšvēlēšanu cīņa ar kādu no kandidātēm, tomēr, pārāk sevi reklamējot, Ušakovs savas pozīcijas var pasliktināt. Viņam par labu varētu nākt spēja laikus atstāt reklāmas cīņu lauku, lai savu statusu nepakļautu riskam," spriež astrologs.

"No pārējām mēra amata kandidātēm tikai viena sieviete vērtējama kā nopietna konkurente Ušakovam. Viņa ir sieviete - medniece, kas skaidri zina, ko grib sasniegt.

Atsevišķi faktori, kas raksturīgi šai sievietei, var nodrošināt ievērojamu pārsvaru pār citiem potenciālajiem kandidātiem. Viņai gan var traucēt vājākās starta pozīcijas, tomēr sievietes cīņas spars nepaliks bez rezultātiem.

Pēc pašvaldību vēlēšanām viņa savu statusu paaugstinās jebkurā variantā, kļūstot par savas partijas komandieri Rīgas domē. Tomēr tieši partijas biedri šai kandidātei var izdarīt lāča pakalpojumu, liekot uzsvaru uz konkrētu vēlētāju elektorātu," atklāj "dienu glabātājs".

Citai mēra amata kandidātei savukārt neveiksmi nesīs pārmērīgā mantkārība, kas ir sievietes galvenā motivācija, kandidējot amatam.

"Šī sieviete ir gudra, bagāta, radoša un virzās pa dzīvi, aiz sevis sadedzinot visus tiltus. Tomēr priekš uzvaras ir vajadzīga nopietnāka harisma. Viņas problēma ir tā, ka viņa izskatās neatkarīga tikai ārēji.

Šī kandidāte komandē dažu labu vīrieti ar augstāku politisko statusu, bet pati ir ļoti atkarīga no naudas. Viņas laika telpas koordinātes liecina, ka dotajā laikā viņas prioritāte ir materiālie resursi. Statuss šo sievieti interesē tikai kā līdzeklis augstākas labklājības sasniegšanai.

Likme priekš viņas ir nopietna - ja viņa karo, bet neizcīna uzvaru, sievietes pozīcija pasliktinās. Bet, ja viņa atteiksies no cīņas un izies uz kompromisu, tad kļūs par otru nozīmīgāko cilvēku aiz tā, kurš ieņems mēra krēslu," spriež Puriņš.

"Ceturtā kandidāte ir ļoti strādīga un kritiski domājoša personība. Pati sevi izjūt kā būtisku sociālā mehānisma daļu. Apkārtējie savukārt viņu uztver kā smilšpapīru, kas  bieži vien noberž no lietām ne tikai netīrumus, bet arī vērtīgo emalju.

Šīs sievietes raksturlielumi liecina, ka viņas plānos ir sašķelt Latviju divās antagonistiskās nometnēs. Viņa pārstāv tās grupas intereses, kura šeit skalda un valda, un par mēru nekļūs aiz četriem iemesliem.

Pirmkārt viņa nepārstāv latviešu tautas intereses, otrkārt šim laika posmam raksturīga viņas politisko aktivitāšu noplakšana, treškārt, šai sievietei gaidāmi nozīmīgi notikumi personiskajā dzīvē, kas mazinās sabiedriskās aktivitātes, un, visbeidzot, par viņu atklātībā izpeldēs kompromitējoši materiāli," paredz astrologs.

"Kopumā esmu secinājis, ka koordinātes laika telpā, kurā atradīsimies pirmajā jūnijā, dos lielākas priekšrocības diviem kandidātiem - vīrietim un sievietei. Viņu pozīcijas šobrīd atrodas līdzīgos svaru kausos,  tomēr jāatceras arī, ka to, ko Dievs dod, cilvēks bieži vien samaitā, jo katrs pats ir savu problēmu kalējs," nosaka Puriņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!