Gandrīz ik dienu internetā tiek publiskotas jaunas fotogrāfijas ar spokiem, taču tikai dažām no tām pēc kāda laika izdodas kļūst par spoku fotogrāfiju "klasiku".

Šis neizskaidrojamais fenomens cilvēkus saistījis jau kopš senseniem laikiem, bet "īstas" liecības par spokiem sākušas parādīties vienlaikus ar fotoaparāta izgudrošanu.

Daudzas no tām eksperti atzinuši par viltojumiem, savukārt dažas kļūst par žanra klasiku, tāpēc par īpaši augstvērtīgām tiek uzskatītas vismaz tās fotogrāfijas, kuru viltojums vēl nav pierādīts.

Vairāki paranormālo ziņu portāli apkopojuši savus topus ar slavenākajām spoku fotogrāfijām, bet gandrīz visi par dižāko spoku fotogrāfiju sauc "Brūno lēdiju" (attēlā).

Tiek uzskatīts, ka fotogrāfijā redzamā dāma ir lēdija Dorotija Taunšenda, kura dzīvoja Anglijas pilsētā Norfolkā XVIII gadsimta sākumā. Saskaņā ar oficiāliem datiem viņa mirusi un apbedīta 1726. gadā.

Taču leģenda vēsta, ka Dorotijas vīrs savas sievas bēres imitējis, bet pašu Dorotiju, lai atriebtos viņai par neuzticību, iesprostojis kādā tumšā savas pils nostūrī, kur viņa pēc vairākiem gadiem nomirusi.

Vēlākajos gados ne viens vien ceļinieks pilī redzējis lēdiju brūnā kleitā, un viņu vidū bijis pat Anglijas karalis Džordžs IV.

Savukārt slaveno fotogrāfiju uzņēmis kapteinis Provands, kurš 1936. gada septembrī bija nolīgts fotografēt pils interjeru žurnālam "Country Life". Attīstot filmiņu, atklājās šaušalīgais skats, bet žurnāls šo foto publicēja uz pirmā vāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!