Ingušijas pierobežas militāristi Džeirahas rajona mežā šonedēļ atraduši dīvainu divmetrīgu būtni, kas, pēc viņu vārdiem, esot ļoti līdzīga sniega cilvēkam, Krievijas medijiem pastāstījis republikas darba un sociālās attīstības ministrs Bagaudins Maršani.

"Pirms dažām dienām Džeirahas rajonā mednieks ieraudzīja, kā lācis notver aunu un aizvelk viņu uz mežu. Mednieks sekoja viņam pa pēdām, vairākas reizes izšāva, bet pēc tam dzīvnieks pielēca uz divām kājām un pazuda mežā. Savukārt šodien robežsargi veica teritorijas pārbaudi un nelielā klajumā atrada ļoti dīvainu dzīvnieku," notikumu hronoloģiju atstāstījis Maršani.

Internetā jau parādījies video, kuru it kā uzņēmis tas pats mednieks. Video fragmentā, kuru daudzi jau nosaukuši par inscenējumu, var redzēt, kā "sniega cilvēks" no mednieka slēpjas jau pirms notveršanas.

Turpretī vietējā televīzijā vienlaicīgi ar šo esot parādīti arī citi sižeti par šo pašu dīvaino būtni.

Ministrs pastāstījis, ka "Ingušijas jetijs" jau aizvests uz vietējo zooloģisko dārzu. Tā izrādījusies divus metrus gara mātīte, ļoti līdzīga gorillam, tomēr ļoti stabili spējusi stāvēt uz divām kājām. Tāpat arī priekšējās ekstremitātes mīklainajam dzīvniekam esot daudz īsākas nekā gorillam. Zvērs lielākoties pārtiekot no gaļas un dārzeņiem.

"Vieni uzskata, ka tas ir sniega cilvēks, citi domā, ka tas ir milzīgs pērtiķis, bet neko tamlīdzīgu savā mūžā nebiju redzējis," stāstījis Maršani un piebildis, ka drīzumā Ingušijā gaidāmi eksperti no Maskavas, lai noskaidrotu mīklainā dzīvnieka izcelsmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!