Foto: Publicitātes foto
Neparastu atklājumu nejauši veicis kāds sibīriešu zvejnieks Nikolajs Tarasovs – viņš no upes, kas tek caur Kemerovas apgabala Tisulas pilsētu, izvilcis neparastu 4000 gadu vecu dievības figūriņu.

"Sākumā man likās, ka tas ir neparastas formas akmens, bet tad es to paņēmu un nomazgāju, un, redz, kas atklājās," par savu veiksmi izdevumam The Siberian Times stāstījis 53 gadus vecais vīrietis.

Figūriņai ir visai draudīga sejas izteiksme un apaļas acis. Aizmugurē mākslinieks ir iegravējis sapītus viļņainus matus.

Kad Tarasovs figūriņu nodeva Tisulas vēstures muzeja rīcībā, muzeja darbinieki bija ļoti pārsteigti. Viņi uzskata, ka tā ir bronzas laika dievība, kas attiecināma uz pirms 4000 gadiem reģionā mītošām kultūrām.

"Šķiet, ka tā ir pagānu dievība. Līdz šim no tik seniem laikiem mums ir izdevies atrast vienīgi akmens kaklarotu un divus amuletus lāča un putna veidolā," komentējusi muzeja direktore Marina Banščikova.

Pats laimīgais atradējs figūriņu nolēmis bez atlīdzības nodot muzejam, turklāt viņu nesatrauc fakts, ka artefakts ir vērtīgāks par tādu pašu zelta daudzumu.
Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!