Čerņigovas apgabalā Ukrainā vietējie zemnieki nomedījuši tā saukto čupakabru jeb kazu vampīru un līdz ar to dikti palīdzējuši zinātnei – izrādās, ka nodurtais dzīvnieku mazulis ir ļoti līdzīgs radījumam, ko pirms mēneša nošāva kāds Teksasas fermeris.

Beigtais dzīvnieks pirmajā brīdī atgādina sfinksu sugas lapsu - bez kažoka, ar garu asti un asiem ilkņiem. Pārvietojas šis zvērs uz divām kājām kā ķengurs, bet pārtiek no putniņiem un trušiem, kā arī no zīdkoka ogām.

Pirmās neparasto dzīvnieku Čemeras ciemata centrā ieraudzījušas divas meitenes, kuras sākumā nodomājušas, ka tā ir karstuma izraisīta halucinācija, tomēr dzīvnieks, ko meitenes raksturojušas kā suņa un oposuma jaukteni, piecēlies pakaļkājās un devis iespēju sevi aplūkot.

Viena no meitenēm pasaukusi tēvu, kurš uz ceļa iznācis ar dakšām. Kad zemnieks zvēru nodūra, izrādījās, ka tas ir krietni mazāks, nekā šķita sākumā, un ukraiņi secināja, ka tas ir čupakabras mazulis.

Meitenes kopš tā laika baidās iziet uz ielas, bet ciema priekšsēdētājs izsludinājis trauksmi un viss ciemats šobrīd aktīvi meklē citus čupakabras.

Nogalinātā zvēra ķermeni aizveduši uz ekspertīzi, bet tā arī nav izdevies noteikt viņa izcelsmi. Eksperti noskaidrojuši vien to, ka tas ir apmēram divus mēnešus vecs tēviņš ar pieciem pirkstiem uz priekšķepām, bet četriem - uz pakaļķepām.

Vetārstus neparastais zvērs dzen izmisumā: tam ir plēsoņas ilkņi, bet kuņģī atrastas tikai ogas, tas atgādina lapsu, bet lec kā ķengurs. Diemžēl, veikuši nepilnīgu apskati, vietējie eksperti dzīvnieka līķi ar steigu kremēja.

Mango jau ziņoja, ka pirmoreiz pasaule par čupakabru uzzināja 1995. gadā, kad tas sāka uzbrukt mājlopiem Puertoriko salas kalnos. Briesmonis nogalināja visus lopus ap Kanovanasas pilsētiņu, izdzerdams to asinis caur divām mazām, vampīra kodumam līdzīgām brūcēm. Līdz ar to arī pats čupakabras vārds radies no spāņu valodas - "chupar" nozīmē sūkt, bet "cabra" - kaza.

Bet Čemeras ciematiņš tikmēr dzīvo pastāvīgās bailēs - runā, ka ļaudis naktīs dzird, kā pieauguši čupakabras ilgojas pēc sava mazuļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!