Foto: stock.xchng

Saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas aplēsēm Zemes iedzīvotāju skaits septiņus miljardus sasniegs jau 2011. gada oktobra beigās, bet ziņu aģentūra BBC izstrādājusi testu, lai ikviens varētu noskaidrot savu kārtas numuru uz mūsu mazās planētas.

1999. gadā pasaulē bija seši miljardi iedzīvotāju, bet viņu skaits 12 gadu laikā pieaudzis par vienu miljardu. Pētnieki prognozē, ka tas pieaugs līdz astoņiem miljardiem nākamo 14 gadu laikā, bet pēc tam sāks stabilizēties (protams, ja vien nebūs pasaules gals).

Puse pasaules iedzīvotāju tagad dzīvo septiņās valstīs - Ķīnā (1,33 miljardi), Indijā (1,17 miljardi), ASV, Indonēzijā, Brazīlijā, Pakistānā un Nigērijā. Pētnieki lēš, ka līdz 2050. gadam Indija apsteigs Ķīnu iedzīvotāju skaita ziņā, jo Ķīnā iedzīvotāju skaita pieaugumu palēnina tā sauktā "viena bērna politika".

Savukārt BBC izveidots ļoti vienkāršs tests, lai uzzinātu, kurš pēc kārtas šajā pasaulē esi tieši tu - lai to izdarītu, speciālā formā atliek vien ievadīt savu dzimšanas datumu. To var izdarīt ŠEIT!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!