Foto: Scanpix

Vulkānu nacionālajā parkā, kas atrodas Ruandā, piedzimuši pasaulē retākie dvīņi - divi kalnu gorillu puisēni, vēsta The Daily Mail.

Eksperti norāda, ka kalnu gorillu dvīņu piedzimšana ir ļoti nozīmīgs notikums, jo pasaulē savvaļā mīt vien apmēram 800 kalnu gorillas. Savukārt gan savvaļā, gan nebrīvē pēdējo 40 gadu laikā reģistrēti vien pieci gadījumi, kad kalnu gorillām piedzimuši dvīnīši.

Gorillu organizācijas programmas vadītājs Ruandā Emanuels Bugingo vietējiem medijiem pastāstījis, ka organizācijas biedri bijuši sajūsmā, kad uzzinājuši lieliskos jaunumus, un atklājis, ka organizācija prognozē mazuļiem pozitīvu nākotni.

Vulkānu nacionālā parka darbinieki atzinuši, ka lepnā dvīnīšu māte, kalnu gorilla Kabatva, lieliski tiekot galā ar saviem pienākumiem - reto atvašu audzināšanu.

Arī Pērtiķu apvienības koalīcijas priekšsēdētājs Aiens Redmonds, kurš pats ir cilvēkbērnu dvīņu tēvs, sacījis, ka gorillu mātītēm parasti vienās dzemdībās dzimst tikai viens mazulis, turklāt šīs sugas pārstāves dzemdē pēcnācējus reizi četros gados.

"Tikt galā ar diviem zīdaiņu vecuma dvīņiem ir liels izaicinājums, ko zinu no savas un sievas pieredzes, tādēļ es novēlu Kabatvai un mazajiem gorillu puikām veiksmi nākamajās nedēļās un mēnešos," teicis Redmonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!