Foto: Kadrs no video
Ārzemju šovos ik pa laikam uzmirdz pārsteidzoši ļaudis, kuru talants un spējas liek pārsteigumā pavērt muti, un populārajā amerikāņu TV projektā "America’s Got Talent" par sensāciju kļuvis 22 gadus vecais Kodijs Lī – puisis, kurš ir neredzīgs un sirgst ar autismu, bet daba viņu apveltījusi ar skaistu balsi un pianista dotībām.

Šobrīd norisinās jau 14. šova sezona, un jaunākajā epizodē ne tikai žūrijas, bet arī skatītāju un publikas ovācijas un aplausus izpelnījies Kodijs.

Talantīgais, ar muzikālo dzirdi apveltītais jauneklis izpildīja Donija Hataveja dziesmu "A Song for You". Kā pirms priekšnesuma pastāstīja puiša mamma Tīna, tieši mūzika ir tā, kas Kodiju dziedina un palīdz uzlabot viņa veselības stāvokli.

"To, ka viņš dievina mūziku, atklājām jau agrā vecumā. Pateicoties mūzikai, viņš spēj dzīvot šajā pasaulē. Jo tad, kad tev ir autisms, ir ļoti grūti darīt visu to pašu, ko dara citi. Mūzikas spēlēšana, patiesību sakot, izglāba viņa dzīvību," pastāstīja Kodija mamma.

Tīnas emocionālais stāstījums un Kodija priekšnesums līdz sirds dziļumiem aizkustināja arī parasti visai bargo žūrijas tiesnesi Saimonu Kauelu, kurš redzēto nodēvēja par " kaut ko neparastu", bet Kodija balsi – par fantastisku.

Īpaši lielu pārsteigumu Kodijam un viņa mammai Tīnai sarūpēja žūrijas pārstāve Gabriela Juniona – viņa piespieda pogu, dāvājot censonim tā dēvēto zelta āmuru, kas viņam automātiski garantē iekļūšanu finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!