Foto: Privātais arhīvs

Populārā Holivudas aktieru Brūsa Vilisa un Demijas Mūras meita Skauta Vilisa (attēlā) šonedēļ kļuvusi par īsto sociālo tīklu zvaigzni – viņa savā Twitter profilā publicējusi fotoattēlus, kurā iemūžināta kailām krūtīm.

Sociālajos tīklos ievietototie attēli tapuši Ņujorkā, kur 22 gadus vecā Skauta, atkailinot krūtis, nolēmusi protestēt pret Instagram vietnes nesen ieviestajiem ierobežojumiem, kas liedz sievietēm tur ievietot bildes ar kailiem krūšu galiem.

Ierakstiem pievienota mirkļbirka #FreeTheNipple, kas aicina "atbrīvot krūšu galus", un šis uzsaukums ātri vien guvis ievērību un piesaistījis lielu sekotāju skaitu, kas paudis atbalstu meitenei.

Starp aktīvākajām Skautas atbalstītājām ir jaunās māmiņas, kuras kopš Instagram jauno ierobežojumu ieviešanas Instagram tīklā vairs nedrīkst publicēt attēlus no bērniņu barošanas brīža, ja vien uzņemtajos foto mazulis neaizsedz krūšu galiņus.

Savu atbalstu protesta akcijai paudis arī prestižais modes un dzīvestila žurnāls ELLE, kas vienā no saviem tvītiem Skautas defilē pa Ņujorku nodēvējis par visu laiku labāko kailo krūšu protestu akciju.

"Kāpēc Instagram ļauj publicēt bildes, kurā redzama heroīna lietošana, bet izdzēš sieviešu attēlus ar kailām krūtīm," jau agrāk savā Twitter profilā bija satraukusies Skauta pēc tam, kad no Instagram tīkla bija izdzēsta kāda viņas fotogrāfija.

Pēc Skautas protesta akcijas un tās saceltās vētras Instagram pārstāvji, komentējot savu nostāju, atzinuši, ka viņi vienkārši vēloties atrast līdzsvaru starp fotovietnes lietotāju māksliniecisko izpausmju brīvību un to, lai vietne būtu "jautra un droša vieta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!