Foto: AFP/Scanpix
Aizvadītajā nedēļas nogalē laimīgu notikumu piedzīvoja pasaulē garākais vīrietis Sultans Košens – pēc ilgiem mīlestības meklējumiem viņš 30 gadu vecumā beidzot savu dzīvi saistīja ar kādu, kuru vīrieša garais augums nebija aizbiedējis.

Savulaik Sultans intervijās ārvalstu medijiem sūrojies, ka, lai gan garais augums viņam īpašas neērtības nesagādājot, attiecībās ar pretējo dzimumu tas arī nepalīdzot - sievietes milzim līdzīgais puisis vairumā gadījumu biedējot tik ļoti, ka nopietni saistīties ar viņu neviena neesot bijusi gatava.

Viņš jau bija atmetis cerības uz ģimenes dzīvi, bet tad Sultans sastapis Mervi Dibo (abi attēlā), kura viņam dāvājusi ilgi gaidīto laimi privātajā dzīvē un piekritusi bildinājumam.

Garākā vīrieša kāzu ceremonija notikusi Turcijas pilsētā Mardinā, un, kā vēsta ārzemju prese, jaunlaulātajiem ir ne tikai krietna auguma atšķirība, bet arī gadu starpība - sieva ir desmit gadus jaunāka par Sultanu.

Sultana augums ir sasniedzis divus metrus un 51 centimetru, bet Ginesa rekordu grāmatā viņš iekļuvis ar vēl diviem rekordiem - viņam ir pašas lielākās plaukstas un pēdas pasaulē (attiecīgi 27,5 un 36,5 centimetri).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!