Foto: F64

Aģentūras !MOOZ radošais direktors Ēriks Stendzenieks (attēlā), noskatoties tā saukto "oligarhu kapusvētku" tēmai veltīto raidījumu Kas notiek Latvijā, paziņojis, ka "redzot to kompāniju TV, es apsolos īpaši cieši sadarboties ar oligarhiem".

"Skatoties, kā Čižiks raidījumā Kas notiek Latvijā atkārto: "Es tā vairāk nedarīšu, es sākšu domāt", šķita, ka kāds ir sajucis prātā - vai nu es, vai LTV1, vai pasaule kopumā. Kā Twitterī trāpīgi piezīmēja Edijs Majors, nepameta sajūta, ka Viesturs Dūle Jānim Domburam kuru katru mirkli pavaicās: "Pag, pag, pag, tu vispār zini, kādā krāsā tev ir enerģija?" - sarunā ar izklaides portālu Mango ironizē Stendzenieks.

"Un vēl trakāk, ka šim vājprātam ar cietiem ģīmjiem māja līdzi Roberts Ķīlis un Viesturs Rudzītis, kuri jau nu nekādi nevarēja nepamanīt notiekošā absurdumu. To labi varēja redzēt Dombura reakcijā, kuram jau kļuva acīmredzami neērti," stāsta Stendzenieks.

Viņš spriež, ka oligarhu apbedīšanas tēma ir tik ļoti muļķīga, ka neesot pat iespējams atbildēt uz ar to saistītajiem jautājumiem, sākot ar to,  ko vispār nozīmē termins "oligarhs", un beidzot ar to, kādēļ tas būtu jāapbedī sevī, citos vai vēl kaut kur.

"Man arī nav skaidrs, ko nozīmē "nesadarboties ar oligarhiem". Tieši ar kuriem? Un kādā veidā? Izlasīt Delfos, ka, iespējams, Lembergam varētu piederēt daļa Air Baltic un iet uz Berlīni kājām? Neēst biezpiena sieriņu? No šī absurda izriet arī mans visnotaļ ironiskais solījums īpaši cieši sadarboties ar oligarhiem. Nedz vienam, nedz otram solījumam nav ne mazākās jēgas ne pēc būtības, ne veselā saprāta," neizpratnē ir Stendzenieks.

Viņš uzdrošinājies iet pret straumi, portālā Twitter ievietojot kapusvētkos paustajai idejai pretēju aicinājumu: "Attīsti savu iekšējo oligarhu! Jā! Tu vari ietekmēt politiku, mediju dienas kārtību un pat nopelnīt naudu! Notici sev!"

Par to Stendzenieks jau izpelnījies daudzu Twitter lietotāju asu kritiku, un liela daļa viņa sekotāju šīs attieksmes dēļ jau atteikušies draudzēties ar Stendzenieku sociālajā portālā. Tomēr Stendzenieku tas neuztrauc, jo, kā viņš pats izsakās, viņš netaisās "bļaut līdzi klaunu diriģētam infantilam pūlim, jo tas, lūk, šobrīd izklausās moderni".

"Viss pasākums, protams, bija pārliets ar treknu, tumīgu liekulības mērci, miljonāra sievai Sipeniecei atsakoties no 300 latiem par Ventspils svētku vadīšanu un pasaules mēroga oligarha Džordža  Sorosa 7000 latiem organizatoru kontā. Kaut kas tik traks nebija redzēts kopš Kašpirovska laikiem, kad namamātes raustījās uz paklāja pie televizoriem," savu viedokli pauž Stendzenieks

Viņš piebilst, ka, "sekojot Latvijas modelim, Anglijā tikumisko renesansi vajadzētu vadīt Benijam Hilam un Rovanam Atkinsonam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!