Foto: Instagram.com
No amerikāņiem aizlienētā tradīcija svētkos tērpties neglītajos Ziemassvētku džemperos pēdējos gados strauji izplatījusies visā pasaulē, un ārzemju mediji vēsta, ka arī ebreji Hanukā jeb Gaismekļu svētkos labprāt rotājas ērmīgos adījumos.

Hanuka ir astoņas dienas gari ebreju svētki, kas tiek atzīmēti, godinot Jūdas Makabeja vadītās sacelšanās uzvaru pār senajiem grieķiem un viņu kultūras pārākumu senajā Izraēlā. Šogad šie svētki tiek atzīmēti no 12. līdz 20. decembrim.

Kā vēsta ārzemju mediji, arī ebreji, sekojot mūsdienu popkultūras vēsmām, savos svētkos pasākuši tērpties neglītajos džemperos, kurus rotā dažādi uzraksti, Dāvida zvaigzne, deviņzaru svečturis un citi ebreju ticības simboli.

Kā jau tas piedien laikmetam, kurā daudzi savu ikdienu nespēj iedomāties bez rosīšanās un savu gaitu atspoguļošanas sociālajos tīklos, arī ebreji globālajā tīmeklī lepni izrāda savus neglītos Hanukas džemperus.

Arī Kanādas premjerministrs Džastins Trudo, kurš, starp citu, tiek dēvēts par vienu no seksīgākajiem politiķiem pasaulē, nesen svētkus bija godinājis ar džemperi, uz kura izadīts liels svečturis.

Celebrating the #Hanukkah season on Parliament Hill in our "ugly" Hanukkah sweaters, w/ @JustinTrudeau @juliedabrusin & @marcomendicino. #HappyHanukkah #cdnpoli pic.twitter.com/i7D4LQJ9Ng— Michael Levitt, MP (@LevittMichael) December 13, 2017

#uglychanukahsweaters

A post shared by Russell Fink (@finkr610) on Dec 17, 2017 at 2:42pm PST

#repost of our #uglychanukahsweater winners; the Gadds! #cgiislit on this 7th night!

A post shared by CGI Poconos (@cgipoconos) on Dec 18, 2017 at 8:05pm PST

IT'S CHANUKAH! LET'S GET....LIT! #UglyChanukahSweater #HappyChanukah

A post shared by Paul Snyder (@paulsnyderfitness) on Dec 12, 2017 at 3:46pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!