Vēl tikai pirms mēneša Norvēģijā tika sasniegts pasaules rekords par vistālāk ar galvu gūtajiem vārtiem profesionālajā futbolā, bet svētdien, 30. oktobrī, Japānā arī tas ir pārspēts.

Par jauno rekordistu kļuva Japānas otras divīzijas kluba Fagiano Okayama spēlētājs Ruhiro Ueda, kurš mačā pret Yokohama FC klubu ar galvu pamanījās gūt vārtus no 58,6 metru attāluma, kas ir tālāk nekā laukuma centra līnija.

Mača 69. minūtē Ueda ar galvu raidīja bumbu vārtos, pamatīgi apmulsinādams pretinieku vārtsargu Kentaro Seki, kurš šādu sitienu nebija gaidījis.

"Pēc tam, kad uzsitu ar galvu, steidzos atpakaļ, lai ieņemtu savu pozīciju, un patiesībā pat īsti nepamanīju vārtu guvumu, līdz komandas biedri mani sāka apsveikt," vietējai presei stāstījis Ueda, kura gūtie vārti šajā mačā bija vienīgie un palīdzēja viņa komandai izcīnīt uzvaru.

Video: Ruhiro Uedas sitiens no 58,6 metriem

Zināms, ka komandas vadība centīsies sazināties ar Ginesa rekordu grāmatu, lai oficiāli reģistrētu šo rekordu, bet tikmēr savs pieteikums būs jāatceļ tikai pirms mēneša sasniegtajam rekordam.

Iepriekšējais tālākais veiksmīgais sitiens ar galvu tika reģistrēts šī gada 25. septembrī Norvēģijas čempionāta spēlē starp Odd Grenland un Tromso IL komandām. Tajā spēlē no 57,3 metru attāluma vārtus ar galvu guva Odd Grenland kluba pussargs Jone Samuelsons, taču nu jau arī viņš ir pārspēts.

Video: Jones Samuelsona sitiens no 57,3 metriem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!