Kristīgi komerciālais amerikāņu gleznotājs Stīvens Soijers jau izsenis mūsu pestītāju Jēzu Kristu attēlo ne gluži atbilstoši tradicionālajām dogmām, taču tagad viņš daudzus fanātiķus saniknojis, Jēzus tēlu apvienojot ar Čaka Norisa vaibstiem.

Pats mākslinieks savu darbu vērtē kā seno tradīciju laušanu un jauna - XXI gadsimta Jēzus - radīšanu, tāpēc par politkorektumu nesatraucas. "Es nekad neesmu satraucies par politkorektumu savā mākslā. Mans mērķis ir viens - radīt gleznas, kas godina viņa dzīvi un mācību," izticies mākslinieks.

59 gadus vecais mākslinieks ar sievu un bērniem dzīvo Kentuki štatā, un ar savām neparastajām gleznām viņš sarausis visai ievērojamu kapitālu. Soijera darbi publicēti vairāk nekā 400 laikrakstos un žurnālos, tāpēc slavenā mākslinieka darbus labprāt iegādājas vidusmēra amerikāņu kristieši.

"Jēzus bija lielisks puisis, kurš mūsu vidū dzīvoja kā cilvēks, un mana dievišķā māksla top tādēļ, lai palīdzētu Cilvēka Dēlam augšāmcelties no teoloģisko dogmu zārka, kas pēdējos gadsimtos ir mazinājis viņa dzīves un mācības patieso ietekmi," uzskata mākslinieks.

Izklaides portāls Mango jau vēstījis par vairākiem gadījumiem, kad mākslā tiek apvienots sakrālais ar profāno, un kā viens no pēdējiem piemēriem bijis tepat Latvijā - kāds gleznotājs amatieris vienā vīzijā bija apvienojis vissvētākās jaunavas Marijas un Valda Zatlera iezīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!