Foto: AFP/Scanpix
Nacistiskās Vācijas līderis Ādolfs Hilters (attēlā) savu zobu labošanai izmantojis koncentrācijas nometnēs ieslodzīto ebreju zelta zobus, atsaucoties uz nesen izdotu grāmatu par fīreru, ziņo ārzemju mediji.

Viens no grāmatas autoriem Henriks Eberle, kurš jau agrāk sarakstījis vairākas komerciāli veiksmīgas grāmatas par Hitleru, atklājis, ka fīrera privātais zobārsts Hugo Blaške koncentrācijas nometnēs ebrejiem atsavināto zeltu 1944. gadā izmantojis, lai nacistu vadītāja zobos ieliktu desmit plombes.

Šī teorija ir balstīta uz vēstuli, ko Hitlera zobārsts sūtījis nacistu militārās organizācijas SS reihsfīreram Heinriham Himleram. Tā pierāda, ka ārstam krājumā bijušas vienpadsmit mārciņas zelta un daļa no šī zelta izmantota Trešā reiha varoņa zobu labošanai.

"Lielākā daļa no šī zelta noteikti nākusi no ebreju mutēm, jo no citiem avotiem tajos laikos Vācijā zeltu iegūt bija praktiski neiespējami. Tāpēc esmu pārliecināts, ka Hitlera zobi laboti ar ebreju zeltu," atzinis Erbele, kurš savu apgalvojumu balsta arī uz agrāk pierādīto faktu, ka nacisti koncentrācijas nometnēs visiem ebrejiem izrāvuši gan zelta zobus, gan plombes.

Jaunajā grāmatā ar nosaukumu Was Hitler Ill? (Vai Hitlers bija slims?) tāpat tiek apstrīdēti populārie mīti par to, ka Hitlers pats bijis ebreju izcelsmes, kā arī tas, ka viņš ilgstoši lietojis narkotikas un bērnībā cietis no vardarbības ģimenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!