Foto: LETA
Šonedēļ plašu popularitāti pašmāju sociālo tīklu lietotāju vidū guvis video, kurā iemūžināts vairāk nekā 20 gadus sens notikums – zemessargu un Desantnieku dienas svinētāju sadursme Jūrmalā 1992. gadā.

Video ar nosaukumu "Latviešu (Jūrmalas) zemessargi piesmej PSRS desantniekus" YouTube vietnē ievietojis kāds Ainis Sproģis, un nepilnas nedēļas laikā tas aplūkots gandrīz 18 tūkstošus reižu. Tāpat video tiek aktīvi ieteikts Facebook tīklā, kur to arī dedzīgi komentē.

Viedokļi par video redzamajām ainiņām, kurās iemūžināta arī zemessargu vardarbība pret bravurīgajiem svinētājiem, ir pretrunīgi - vieni aizstāv kārtības sargus, bet citi ir sašutuši par viņu attieksmi pret cilvēkiem, kuri vienkārši vēlas atpūsties.

Gaisa desanta karaspēka diena nav oficiāli svētki, bet Krievijā un citās Padomju Savienības bijušajās valstīs to atzīmē 2. augustā - šis datums vēsturē iegājis ar to, ka 1930. gadā šajā dienā Maskavas kara apgabala militārajās mācībās ar izpletņiem piezemējās pirmā desantnieku vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!