Foto: Mango

Ceturdien Galerijā Rīga restorāna Ciro's Pomodoro atklāšanu apmeklēja arī viens no deviņdesmito gadu kriminālo aprindu autoritātēm, par "reketa karali" dēvētais Ivans Haritonovs (attēlā), kurš publiskos pasākumos ir rets viesis.

Uz restorāna atklāšanu Haritonovs ieradās vairāku apsardzes vīru pavadībā - gan apsargi, gan pats kungs visiem spēkiem centās izvairīties no sev pievērstās fotogrāfu uzmanības, gan dažiem no preses pārstāvjiem dodot skaidras norādes, ka viņu fotografēt nedrīkst, gan prasmīgi iejūkot pārējo viesu vidū un slēpjot seju.

Haritonova parādīšanās nesen atvērtajā tirdzniecības centrā tomēr pievērsa pastiprinātu restorāna viesu uzmanību, un jau pēc neilga laika vīrietis, nenobaudot pasniegtās uzkodas vai dzērienus, ar apsargiem devās prom.

Haritonovs publiskos pasākumos sastopams ārkārtīgi reti - vasarās viņš vairākkārt manīts, apmeklējot Jūrmalā notiekošo un starptautisko mūzikas konkursu Jaunais vilnis, bet novembra vidū savulaik par reketu tiesātais kungs bijis starp cīņu šova WFCA - Fight Arena: Latvia vs. Russia apmeklētājiem.

Haritonovs pats jaunības gados nodarbojies ar boksu, un arī tagad viņš interesi par šo sporta veidu nav zaudējis - šobrīd viņš Olainē uzturot sporta klubu Latvijas Boksa centrs, nesen informēja izdevums Vakara Ziņas.

Augstākā tiesa Haritonovam 1998. gada 29. maijā piesprieda brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem ar mantas konfiskāciju par organizētu izspiešanu grupā, un viņš tika arestēts tiesas zālē.

Līdz šim spriedumam Haritonovs ieslodzījumā jau bija pavadījis trīs gadus, un 2001. gadā viņš no cietuma tika atbrīvots - astoņu gadu vietā vīrietis cietumā kopumā pavadīja tikai sešus, jo tika atbrīvots par labu uzvedību. Pēc "reketa karaļa" iznākšanas brīvībā tika izteikti minējumi, ka viņš gatavojas emigrēt vai pievērsties legālam biznesam.

Galerijā neliels ieskats Ivana Haritonova pārvērtībās kopš deviņdesmito gadu vidus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!