Foto: Privātais arhīvs

Par jaunāko interneta jokdaru aizraušanos kļuvusi suņu fotogrāfiju ievietošana vietnē Dogshaming - tā speciāli izveidota, lai apkopotu attēlus, kur suņi "atzīstas" dažādos pārkāpumos un demonstrē vainīgu pozu kopā ar blakus noliktu papīra lapu, kur aprakstīti to nedarbi.

Suņi parasti apzinās, kad dara kaut ko tādu, par ko saimnieks nebūtu sajūsmā, un daudzas fotogrāfijas patiešām izskatās tā, it kā suns būtu pieķerts "nozieguma vietā". Vainas pilnās izteiksmes ir ļoti daiļrunīgas, tāpat arī viltīgie skatieni, kad dzīvnieks pārkāpis kādus noteikumus un šī rīcība sagādājusi prieku.

Vietni izveidojis resursa Tumblr vadošais redaktors Kriss Mahonijs, kurš intervijā laikrakstam The Hufftington Post atzina: "Tas bija tikai tāds joks; es nemaz neplānoju, ka tas kļūs kas vairāk par izklaidi uz dažām stundām.

Sākumā es pārpublicēju četras fotogrāfijas no dažādiem privātiem blogiem, atsaucoties uz autoriem un aicinot pievienoties arī citus. Dažu dienu laikā vietnei bija tūkstošiem sekotāju un simtiem iesūtītu fotogrāfiju - daudz vairāk, nekā biju gatavs apstrādāt."

Kad jaunais "stulbings" bija ieguvis milzu vīrusveida popularitāti, Mahonijs uzticēja tā vadīšanu cilvēkam, kurš bija pirmās "suņu kaunināšanas" fotogrāfijas autors.

Šis cilvēks, kurš savu īsto vārdu neatklāj, atzinis: "Es šaubos, vai suņi saprot, ka tiek kaunināti par konkrētiem nodarījumiem (kas to padara vēl smieklīgāku). Bet domāju, ka mūsu mīluļi apzinās brīžus, kad esam ar tiem neapmierināti."

Vietnes pārvaldītājam vislabāk patīkot fotogrāfijas, kurās dzīvnieks iemūžināts tieši notikuma brīdī, kad tas kaut ko izdarījis - saplēsis apakšveļu, apēdis tualetes papīru vai piečurājis kāda apavus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!