Foto: AP/Scanpix
Monika Levinska (attēlā), kuras romāns ar ASV prezidentu Bilu Klintonu viņam gandrīz maksāja prezidenta krēslu, bijusi uzstājīga pavedinātāja un, pēc visa spriežot, arī iniciatore seksuālajiem sakariem ar tobrīd "pasaulē varenāko cilvēku".

Šādus secinājumus var izdarīt no bijušās Baltā nama praktikantes Levinskas monologu audioierakstiem, kas šonedēļ nonākuši atklātībā, kad tos teksta veidā publicējis izdevums The National Enquirer.

"Es uzzināju, ka rīt vakarā tu būsi viens. Un man ir tev kāds piedāvājums. Bet nekas neizdosies, ja tu mani nesatiksi... Es varētu novilkt drēbes un...

Es taču zinu, ka tev tas noteikti patiktu. Ceru, ka drīz tiksimies, ceru, ka pieņemsi manu piedāvājumu un izdarīsi, kā es gribu," Levinska saka žurnālistiem tagad pieejamajā audioierakstā.

Šis ieraksts, kas ilgst trīs minūtes un 47 sekundes, veikts 1997. gadā, un tajā dzirdama tikai Levinskas balss, bet ir skaidrs, ka viņa vēršas pie 42. ASV prezidenta.

"Tā kā es zinu, ka rītvakar būsi viens, man ir divi piedāvājumi, bet neviens no tiem neparedz, ka mēs ar tevi nesatiksimies," saka Levinska un ierosina vērsties pie Klintona sekretāres Betijas Kurijas, lai viņa ieviestu korekcijas prezidenta darba grafikā.

"Pirmais, kas jāizdara, ir Betijai jāpasaka, ka tu iesi prom ap septiņiem pusastoņiem, lai visi pārējie, kas mani nevar ciest un sagādā daudz problēmu, būtu jau aizgājuši mājās," tikšanos plānojusi Levinska.

"Pēc tam tu ātri atgriezīsies, un arī es iešmaukšu atpakaļ. Tad arī notiks mūsu īsā tikšanās - uz kādām 15 minūtēm vai pusstundu. Kā tu vēlēsies, tā arī būs. Mūsu iepriekšējais 60 sekunžu ilgais randiņš nebija pietiekami ilgs," kārdina Levinska.

Otrais variants, ko piedāvā praktikante, ir kopīga laika pavadīšana, aizejot uz kino vai uz darbu pasūtot ēdienu. "Tu nevari man atteikt, jo esmu tik apburoša un brīnišķīga, un vispār es te vairs drīz nevazāšos," izdevums citē Levinskas vārdus.

Iepriekš tika uzskatīts, ka šis ieraksts ir pazaudēts, bet pie žurnālistiem tas nonācis no kāda Levinskas tā brīža kolēģa, kurš arī strādājis Baltajā namā. Viņš teicis, ka ieraksts tapis tikai tāpēc, ka Levinskai negribējās prezidentam rakstīt vēstuli.

Kā zināms, Klintona un Levinskas romāns 1996. gadā kļuva par iemeslu, lai prezidentu apsūdzētu viltus liecību sniegšanā un uzsāktu impīčmenta procedūru. Lai gan atstādināšana tā arī nenotika, uz skandāla fona demokrāti zaudēja republikāņiem nākamajās prezidenta vēlēšanās.

Intīmo sakaru faktu oficiāli atzina gan Klintons, gan Levinska. Viņi apstiprināja deviņas "epizodes", kad nodarbojušies ar orālo seksu, tostarp arī Ovālajā kabinetā - ASV prezidentu galvenajā birojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!